Σάββατο, 19 Μαρτίου 2016

Αυλαία για το Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης

Το βράδυ του Σαββάτου η τελετή λήξης
Πέφτει η αυλαία του 18ου Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης με την τελετή λήξης το βράδυ του Σαββάτου.

Παράλληλα, το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης αποχαιρετά τον Δημήτρη Εϊπίδη ως γενικό και καλλιτεχνικό διευθυντή, ενώ σύντομα (ίσως και τις επόμενες ώρες) αναμένεται να ανακοινωθεί το όνομα που θα τον διαδεχθεί στο «τιμόνι» του Φεστιβάλ.

Πληροφορίες θέλουν την Γαλλίδα Ελίζ Ζαλαντό να αποτελεί την πρόταση του ΔΣ του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης προς το υπουργείο Πολιτισμού, το οποίο αναμένεται να ανακοινώσει την απόφασή του. Μάλιστα, σύμφωνα με την Εφημερίδα των Συντακτών, ο υπουργός Αριστείδης Μπαλτάς είναι πολύ κοντά στο να υπογράψει τον διορισμό της Ζαλαντό -εάν δεν τον έχει υπογράψει ήδη.

Αναμένεται να διαπιστωθεί εάν στη διάρκεια της τελετής λήξης της διοργάνωσης θα υπάρξει κάποια επίσημη ανακοίνωση για αυτό το θέμα.

Μετά την απονομή των βραβείων, θα ακολουθήσει η προβολή της βραβευμένης με βραβείο κοινού ξενόγλωσσης ταινίας τεκμηρίωσης.

Σημειώνεται ότι από φέτος απονέμεται ένα νέο βραβείο στο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ. Το βραβείο θα δίνεται από το Κανάλι της Βουλής σε ταινία του τμήματος Καταγραφή της Μνήμης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου