Τρίτη, 22 Μαρτίου 2016

«Εξ Αδιαιρέτου»

O Μανώλης Μητσιάς στο Γυάλινο
Ο Μανώλης Μητσιάς επανέρχεται στην Κεντρική Σκηνή του Γυάλινου Μουσικού Θεάτρου και αυτή τη φορά ενώνει το χθες με το σήμερα, τη δική του ιστορία με το παρόν και μοιράζεται με τον Σταύρο Σιόλα και τη Γεωργία Νταγάκη τη σκηνή «Εξ Αδιαρέτου». 

Μια μουσική συνάντηση με δύο νέους, πολλά υποσχόμενους καλλιτέχνες που με άξονα τον Μανώλη Μητσιά θα μας ταξιδέψουν με αγαπημένες μελωδίες στον ήχο του σήμερα για τέσσερις παραστάσεις, από το Σάββατο 2 Απριλίου έως το Σάββατο 23 Απριλίου.

Τα δυο πρόσωπα με τα οποία θα μοιραστεί τη σκηνή ο Μανώλης Μητσιάς ανήκουν στην αφρόκρεμα της νέας γενιάς που φέρει εντός της την παράδοση, με έναν τρόπο που της δίνει συνέχεια και νόημα για τον παρόν. Και οι δύο μπήκαν στο τραγούδι την εποχή της μεγάλης κατρακύλας της ελληνικής δισκογραφίας, την εποχή που μύριζε η …επερχόμενη κρίση. Ίσως γι αυτό κινήθηκαν ανεξάρτητα, με μοναδικό κριτήριο το ένστικτο και την ικανότητα τους να υπάρχουν στα δύσκολα.

Ο τελευταίος των …Μοϊκανών της ένδοξης γενιάς των 70ς ο Μητσιάς, με ρεπερτόριο που θα μπορούσε να συγκριθεί με την άμμο της γης και φωνή που μπορεί να πει τα πάντα, βρίσκει στο Γυάλινο δύο άξιους συνεχιστές του -μια που τηρουμένων των αναλογιών, βαδίζουν στο ίδιο τερέν με εκείνον.

Μανώλης Μητσιάς

Μεγάλος, σημαντικός, σπουδαίος, καταξιωμένος ...αναρίθμητα επίθετα που και πάλι δεν αρκούν για να προσδιορίσεις έναν καλλιτέχνη με το σπουδαιότερο ρεπερτόριο, έναν ερμηνευτή που έχει σφραγίσει με την δωρική και συνάμα λυρική φωνή του, το ελληνικό τραγούδι και με το προσωπικό του ήθος και ύφος τον τραγουδιστικό πολιτισμό μας. Τον άνθρωπο που μας συστήθηκε «Στην Ελευσίνα» μια φορά και μέσα στα επόμενα 40 χρόνια ρίζωσε στις καρδιές και στα χείλη μας στίχους κορυφαίων ποιητών και μελωδίες των πιο σπουδαίων συνθετών της χώρας μας.

Σταύρος Σιόλας

Ξεκίνησε ως ηθοποιός και με αφορμή τη μουσική που έγραψε για ένα θεατρικό έργο κατάφερε να βγάλει από μέσα του τις δικές του διαδρομές. Μας συστήθηκε από το Φεστιβάλ τραγουδιού της Θεσσαλονίκης το 2006, όπου απέσπασε το πρώτο βραβείο, και από τότε υπογράφει και συνθέτει τη μια μελωδία μετά την άλλη. Συνεργάζεται με Ελευθερία Αρβανιτάκη και ακολουθούν η Φωτεινή Βελεσιώτου , η Γιώτα Νέγκα και η Ελένη Τσαλιγοπούλου . Ένας ερμηνευτής και μουσικός, που σιωπηλά γράφει τις νότες του και πολύ ηχηρά καταφέρνει να δίνει το δικό του, ξεχωριστό στίγμα.

Γεωργία Νταγάκη

Μια κρητικιά λυράρισα... «Μια γυναίκα που παίζει λύρα σαν άνδρας». Θεωρεί ότι είναι η καλύτερη κριτική που έχει λάβει έως τώρα. Μια νέα μουσικός που άρχισε μαθήματα με τον Μάνο Πυροβολάκη και έχει καταφέρει μέσα σε λίγα χρόνια να δώσει με τη λύρα της έναν άλλο ...ροκ ήχο στη μελωδίες της. Είτε συνεργάζεται με τον Eric Burdon των Animals είτε με τον Σταύρο Σιόλα, ο οποίος και υπογράφει τον "Φόβο", το τραγούδι που της χάρισε και τον τίτλο του άλμπουμ της.


ΓΥΑΛΙΝΟ ΜΟΥΣΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ

Λ. Συγγρού 143, Ν. Σμύρνη, Αθήνα 

Τηλέφωνο: 2109315600 

Κάθε Σάββατο από 02 Απριλίου 2016 έως 23 Απριλίου 2016

Ώρα: 22:30

Εισιτήρια
15 ευρώ με ποτό, 12 ευρώ με μπύρα/κρασί. 
Τραπέζι: 
30 ευρώ με ποτό, 
65 ευρώ φιάλη κρασί με φρουτοσαλάτα 2 άτομα 
130 ευρώ φιάλη ποτό κομπλέ 4 άτομα
Φοιτητές, Άνεργοι, ΑΜΕΑ είσοδος με ποτό στο μπαρ 12 ευρώ 
(απαραίτητη προϋπόθεση να επιδείξουν στο ταμείο την αντίστοιχη κάρτα)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου