Δευτέρα, 7 Μαρτίου 2016

«Ο ουρανός πάνω από την πόλη»

Θεατρική παράσταση εμπνευσμένη από το κινηματογραφικό σενάριο της ταινίας «Τα φτερά του έρωτα» των Wim Wenders και Peter Handke
Από το Σάββατο 5 Μαρτίου και κάθε Σάββατο και Κυριακή στις 21:00, «Ο Ουρανός πάνω από την πόλη» επιστρέφει στο θέατρο ΛΥΧΝΟΣ Τέχνης & Πολιτισμού (Χαλκιδικής 83 - Ιερά Οδός 59, Γκάζι) για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων.

Η θεατρική ομάδα «ΘΑ ΔΟΥΜΕ» παρουσιάζει τη νέα της δουλειά «Ο ουρανός πάνω από την πόλη», μια θεατρική παράσταση εμπνευσμένη από το κινηματογραφικό σενάριο της ταινίας «Wings of desire» (Τα φτερά του έρωτα) των Wim Wenders και Peter Handke (1987).

Πρόκειται για ένα «θεατρικό ντοκιμαντέρ», το οποίο μας μεταφέρει στην Αθήνα του σήμερα. Μία πόλη που ψάχνει τα πατήματά της και την ύπαρξή της μέσα από τεράστιες κοινωνικές, οικονομικές και πολιτικές αλλαγές.

Άνθρωποι που ζουν και συγκρούονται με την ανελέητη απλότητα της πραγματικότητας και την πνευματική τους οντότητα. Το ανθρώπινο ένστικτο αντανακλά την αγγελική του διάσταση, ως σκιά, πάνω στους τοίχους της πόλης.

Η «ακροβασία» του είδους μας στην βίαιη προσαρμογή της εξέλιξης. Το βίαιο παρελθόν εξαγνίζεται και ψάχνει την λύτρωση, σε ένα ακόμη πιο βίαιο παρόν. Μία ελεγεία για την ύπαρξη, την αναζήτηση, την αγάπη, τον έρωτα, την απώλεια, τη ζωή.

«Ο Ουρανός πάνω από την πόλη» είναι μία πολυπρόσωπη παράσταση, σύγχρονη, στην οποία συμμετέχουν 9 ηθοποιοί, σε σκηνές που εναλλάσσονται με τρόπο καταιγιστικό, σχεδόν «κινηματογραφικό». Ο απόλυτα ρεαλιστικός λόγος εναλλάσσεται με τον ποιητικό.

Μετάφραση
Λήδα Κουτεντάκη
Διασκευή-Δραματουργική Επεξεργασία
Σοφία Τσάκα
Σκηνοθεσία
Ακίνδυνος Γκίκας
Πρωτότυπη μουσική σύνθεση & στίχοι τραγουδιών - Τεχνική επεξεργασία (εφέ) - Επιμέλεια ήχου
Ούγκο Βάρβογλης
Φωτισμοί παράστασης
Φίλιππος Μπουραΐμης
Σκηνογραφία-εικαστική επιμέλεια-Επιμέλεια κοστουμιών
Μαρία Αντωνιάδου
Διδασκαλία κίνησης
Νένα Παπαγεωργίου-Μουράτογλου
Διδασκαλία ακροβατικών
Μαρία Βαρβαντάκη
Βοηθός σκηνοθέτη
Λήδα Κουτεντάκη
Art Photography and Direction
Χάρις Κυριακίδη
Video promo- Teaser παράστασης
Μιχάλης Γλυνιαδάκης – Malyse Productions
Επιμέλεια μαγικών
Ve Spero 

Παίζουν οι ηθοποιοί
Δημήτρης Λιακόπουλος, Μαριάνθη Κολιάκη, Ανδρέας Ευαγγελάτος, Ειρήνη Χατζηνίκου, Ακίνδυνος Γκίκας, Κωνσταντίνα Μatwali Κουτουλάκη, Νίκος Κρίκας, Μαρία Αδάμου, Έλενα Δελακούρα.

Λύχνος Τέχνης & Πολιτισμού

Εισιτήρια: από 8€
Διεύθυνση: Χαλκιδικής 83
Τηλέφωνο: 2110121686


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου