Τετάρτη, 20 Απριλίου 2016

Παραστάσεις αναζητούν ηθοποιούς

Σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη
Το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος, ο σκηνοθέτης Δημήτρης Μπογδάνος και η Θεατρική Ομάδα δεκαοχτώ αναζητούν ηθοποιούς για τρεις νέες παραγωγές.
  • Αναζητούνται άντρες και γυναίκες ηθοποιοί με εξαιρετική φυσική κατάσταση, σκηνικής ηλικίας 18-35 ετών (σπουδές υποκριτικής απαραίτητες) για το έργο «Mon Petit Prince» (Ο Μικρός Πρίγκιπας). Η Performance για ενήλικες με αφορμή τον γνωστό ήρωα, θα είναι σε κείμενο του Βασίλη Μαυρογεωργίου και σκηνοθεσία του Δημήτρη Μπογδάνου. Τον ρόλο του Πρίγκιπα θα κρατά η Λένα Παπαληγούρα.  
  •  Για τα «Ταξίδια του Γκιούλιβερ» που θα ανεβούν στην Παιδική Σκηνή αναζητούνται άντρες και γυναίκες ηθοποιοί με εξαιρετικές φωνητικές ικανότητες, σκηνικής ηλικίας 18-40 ετών. Θα εκτιμηθούν οι μουσικές σπουδές και η γνώση μουσικών οργάνων\
Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να στείλουν σύντομο βιογραφικό μαζί με τρεις  αντιπροσωπευτικές φωτογραφίες και στοιχεία επικοινωνίας στο audition.dithepi@gmail.com με ένδειξη "Πρίγκιπας" ή «Γκιούλιβερ» αντίστοιχα μέχρι 20 Απριλίου (μετά από την επιλογή των βιογραφικών οι συμμετέχοντες στην ακρόαση θα ειδοποιηθούν με απαντητικό email).

 Η ακρόαση θα γίνει με ραντεβού μετά από επιλογή βιογραφικών. Θα ζητηθεί μονόλογος, τραγούδι και αυτοσχεδιασμός.
  • Το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος για τις ανάγκες των έργων "Festen – (Οικογενειακή Γιορτή)" του Τόμας Βίντερμπεργκ & "Οικογένεια Νώε", της Ξένιας Καλογεροπούλου-Θωμά Μοσχόπουλου (ΠΑΙΔΙΚΗ ΣΚΗΝΗ), καλεί επαγγελματίες ηθοποιούς (γυναίκες και άντρες) σε ανοιχτή ακρόαση την Τρίτη στις 26 Απριλίου. 
Στις ακροάσεις θα παραβρίσκονται οι σκηνοθέτες των έργων Γιάννης Παρασκευόπουλος και Στέλλα Μιχαηλίδου.

Οι συμμετέχοντες καλούνται να έχουν προετοιμάσει έναν μονόλογο και έναν κινησιολογικό αυτοσχεδιασμό προερχόμενα από το έργο «Οικογένεια Νώε».

Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να καταθέσουν βιογραφικό σημείωμα με φωτογραφία από 15/4/16 έως 21/4/16 ηλεκτρονικά στο email production@ntng.gr, με την ένδειξη στο ΘΕΜΑ "ΑΚΡΟΑΣΗ FESTEN & ΝΩΕ".

Όσοι/όσες θα επιλεγούν από τους σκηνοθέτες, βάση του βιογραφικού τους, το οποίο θα έχει κατατεθεί εντός της προθεσμίας, θα ενημερωθούν σχετικά με την ημερομηνία και ώρα της συμμετοχής τους στην ακρόαση αποκλειστικά μέσω e-mail.

Οι υποψήφιοι που θα επιλεγούν για την ακρόαση θα πρέπει να έχουν μαζί τους τυπωμένο το βιογραφικό τους σημείωμα και μία φωτογραφία.

Επαγγελματίας ηθοποιός νοείται σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΚΘΒΕ:
α) να είναι απόφοιτος αναγνωρισμένης από το κράτος Δραματικής σχολής,
β) να είναι απόφοιτος Πανεπιστημιακών τμημάτων Θεάτρου του κύκλου μαθημάτων υποκριτικής,
ή γ) να έχει πραγματοποιήσει τουλάχιστον 200 ημερομίσθια με την ειδικότητα του ηθοποιού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου