Παρασκευή, 29 Απριλίου 2016

«Μετέωρο Βήμα»

Σκίτσα δίνουν «φωνή» στους πρόσφυγες στο Μετρό Συντάγματος
«Μετέωρο Βήμα»: Σκίτσα δίνουν «φωνή» στους πρόσφυγες
Η μεγάλη έκθεση σκίτσων για το προσφυγικό, με τίτλο «Μετέωρο Βήμα», συνεχίζει το ταξίδι της, και μετά την Κω, την Λέρο και το Αγαθονήσι, κάνει στάση στην Αθήνα.

Ξεκίνησε από τη Ρόδο, τον Μάρτιο, για να δώσει «φωνή» σε ανθρώπους που καθημερινά βιώνουν τον πόνο. Στόχος της είναι να φτάσει τις Βρυξέλλες. 

Από την Κυριακή, 8 Μαΐου, έως και την Πέμπτη 12 Μαΐου, παρουσιάζεται στον εκθεσιακό χώρο του Μετρό Συντάγματος από τις 9.00 το πρωί έως τις 9.00 το βράδυ και τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν τη Δευτέρα, 9 Μαΐου στις 8.00 το βράδυ.

Περισσότεροι από 20 έλληνες γελοιογράφοι, με 120 έργα, χρησιμοποιώντας την παγκόσμια γλώσσα και δύναμη του σκίτσου, της εικόνας και της σάτιρας, ανοίγουν διάλογο για το μεγάλο θέμα του προσφυγικού, καταθέτουν τις απόψεις τους και στέλνουν το δικό τους μήνυμα αλληλεγγύης και ανθρωπισμού.

Τη θερμή υποδοχή του κόσμου συνάντησε η έκθεση τόσο στη Ρόδο όσο και στην Κω. Στο νησί της Κω, όπου το προσφυγικό δράμα πήρε ανησυχητικές διαστάσεις,  ο σκιτσογράφος Βαγγέλης Χερουβείμ, εκ μέρους της Λέσχης Ελλήνων Σκιτσογράφων, τόνισε στα εγκαίνια της έκθεσης ότι «τα σκίτσα είναι η φωνή αυτών που δεν πρόλαβαν να φωνάξουν κι αυτών που σώθηκαν μεν, αλλά δεν ξέρουν ακόμα τι τους επιφυλάσσει η μοίρα μέχρι να φτάσουν στον τελικό προορισμό τους».

Η έκθεση συνδιοργανώνεται από την Λέσχη Ελλήνων Γελοιογράφων, την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, και την ΕΣΗΕΑ, με την υποστήριξη της «ΣΤΑΣΥ» και τελεί υπό την αιγίδα του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας. Είναι αφιερωμένη στη μνήμη του σκιτσογράφου Γιάννη Καλαϊτζή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου