Παρασκευή, 1 Απριλίου 2016

«Φύλαξα τ’ όνειρο»

Διπλό άλμπουμ με τραγούδια του Μίκη Θεοδωράκη
Κυκλοφορεί το διπλό άλμπουμ «Φύλαξα τ’ όνειρο» με τραγούδια του Μίκη Θεοδωράκη. Σε αυτό συνυπάρχουν τραγούδια που κατέχουν θέση ελληνικού ύμνου, αφού ταξίδεψαν και γνώρισαν τη μουσική μας σε όλο τον κόσμο, αλλά και τραγούδια λιγότερα γνωστά που πάντα όμως εμπεριέχουν την ιδιοφυή προσέγγιση  του δημιουργού τους.

Η ιδέα για αυτή τη σύμπραξη τριών πολύ σημαντικών καλλιτεχνών, του Αλκίνοου Ιωαννίδη, του Σωκράτη Μάλαμα και του Γιάννη Χαρούλη, ήταν της Μαρίας Φαραντούρη, η οποία κλείνει το διπλό αυτό άλμπουμ, που κυκλοφορεί από την ΜΙΝΟS-ΕΜΙ, με τρία εμβληματικά τραγούδια.

Της Μαρίας Φαραντούρη, που παραμένει πάντα πρέσβειρα του έργου του Μίκη Θεοδωράκη ανά την υφήλιο και ταυτόχρονα αφουγκράζεται και συγκινείται βαθιά με τις νεότερες μουσικές οντότητες.


Στην επιλογή των τραγουδιών αλλά και στις ενορχηστρώσεις ο καθένας τους, έχοντας την απόλυτη συγκατάθεση του Μίκη Θεοδωράκη λειτούργησε με απόλυτη ελευθερία -αγαθό, άλλωστε, για το οποίο αγωνίστηκε ο συνθέτης σε όλα τα επίπεδα όλη του τη ζωή- και παράλληλα με σεβασμό και απέραντη αγάπη στο έργο του.

Ενδεικτικά, κάποια από τα τραγούδια που επέλεξαν οι καλλιτέχνες:

Μαρία Φαραντούρη
«Αυτοί που θα 'ρθουν  μια βραδιά», «Οι στίχοι αυτοί»
Σωκράτης Μάλαμας
«Επιβάτης», «Δακρυσμένα μάτια» 
Αλκίνοος Ιωαννίδης
«Ναυαγός», «Φύλαξα τ’ όνειρο»
Γιάννης Χαρούλης
«Της αγάπης αίματα», «Στα περβόλια»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου