Τετάρτη, 6 Απριλίου 2016

«Δον Κιχώτης»

Τα Μπολσόι σε απευθείας μετάδοση από τη Μόσχα στο ΜΜΑ, στις 10 Απρίλη
Ο Δον Κιχώτης, ένα από τα πιο εντυπωσιακά έργα του ρεπερτορίου των Μπαλέτων Μπολσόι, επιστρέφει δυναμικά στη σκηνή του διάσημου ρωσικού θεάτρου, σε μια νέα λαμπερή παραγωγή με ολοκαίνουργια κοστούμια και σκηνικά.

Η παράσταση θα μεταδοθεί απευθείας από τη Μόσχα την Κυριακή 10 Απριλίου (ώρα 18:00) στην Αίθουσα Νίκος Σκαλκώτας του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών.

Η παράσταση είναι βασισμένη στη μουσική του Λούντβιχ Μίνκους και στην υψηλών τεχνικών απαιτήσεων χορογραφία του Αλεξέι Φαντεγέτσεφ.

Η απευθείας μετάδοση του Δον Κιχώτη εντάσσεται στο πλαίσιο της συνεργασίας του Μεγάρου με το ιστορικό ρωσικό θέατρο και την Pathé Live -που από το 2009 έχει καλύψει ζωντανά και έχει διανείμει μπαλέτα των Μπολσόι σε περισσότερες από 1.200 κινηματογραφικές αίθουσες σε 50 χώρες σε όλο τον κόσμο–, μια συνεργασία που προσφέρει τη δυνατότητα στο ελληνικό κοινό να γνωρίσει κορυφαία κλασικά έργα και σπουδαία αριστουργήματα του παγκοσμίου ρεπερτορίου.

Μουσική
Leon Minkus
Χορογραφία
Αλεξέι Φαντεγέτσεφ (βασισμένη στις χορογραφίες των Petipa και Γκόρσκι)
Λιμπρέτο
Marius Petipa (βασισμένο στο έργο του Θερβάντες)

Με τους Πρώτους Χορευτές, τους Σολίστ και Corps de Ballet των Μπολσόι

Τιμές εισιτηρίων
8 ευρώ (φοιτητικά, παιδικά) και 15 ευρώ (γενική είσοδος).

Πληροφορίες για το κοινό:
210 72.82.333
www.megaron.gr

Κατά τα διαλείμματα (όπου αυτά προβλέπονται), το κοινό θα έχει την ευκαιρία να παρακολουθεί αποκλειστικές συνεντεύξεις με τους συντελεστές της εκάστοτε παραγωγής και, με τη βοήθεια της κάμερας, να περιηγείται στα παρασκήνια του Θεάτρου Μπολσόι. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου