Δευτέρα, 11 Απριλίου 2016

Ο κόσμος του Hammond

«Ταξίδι» στον κόσμο του μουσικού οργάνου από την Big Band του Δήμου Αθηναίων
Η Big Bandτου δήμου Αθηναίων θα μας ταξιδέψει στον κόσμο του μουσικού οργάνου Hammond, με τη μουσική παράσταση που παρουσιάζει, το Σάββατο 16 Απριλίου, στο θέατρο Παλλάς.

Η Big Band του δήμου Αθηναίων συμπράττει με τον κορυφαίο τζαζ πιανίστα και οργανίστα Γιώργο Κοντραφούρη και παρουσιάζει ένα πρόγραμμα αφιερωμένο στο Hammond, ένα όργανο που σημάδεψε σχεδόν όλο το ρεπερτόριο της τζαζ.

Hammond
Γιώργος Κοντραφούρης
Μουσική διεύθυνση
Μάνος Θεοδοσάκης

Θέατρο Παλλάς, City Link
Ώρα: 11.30
Πληροφορίες
210 9243760
Κρατήσεις
211 1000 365
Ημερομηνία:
Σάβ, 16/04/2016 - 11:30 - 13:30

Είσοδος ελεύθερη με δελτία εισόδου

Big Band

Η Big Band του Δήμου Αθηναίων είναι το διευρυμένο τζαζ μουσικό σύνολο που αποτελείται από τις τέσσερεις οικογένειες οργάνων, δηλαδή τα σαξόφωνα, τις τρομπέτες, τα τρομπόνια και τα ρυθμικά όργανα ντραμς και ενίοτε περκασιόν, ενώ συχνά πλαισιώνεται από έγχορδα και άλλα συμφωνικά όργανα.

Μεγάλοι συνθέτες και σολίστες του μουσικού είδους της Big Band, εκτός από τον Louis Armstrong και τον Benny Goodman, υπήρξαν οι Duke Ellington, Count Basie, Stan Kenton, Glenn Miller, Woody Herman, Buddy Rich, Tommy Dorsey, Don Ellis, William Russo.

Το ρεπερτόριο που παρουσιάζει η Big Band του Δήμου Αθηναίων αποτελείται από ιστορικές συνθέσεις και ενορχηστρώσεις των πρωτοπόρων δημιουργών της Big Band φιλολογίας, επίσης από έργα της σύγχρονης-ποιοτικής τζαζ και συχνά, από συνθέσεις Ελλήνων δημιουργών.

Η Big Band του Δήμου Αθηναίων έχει παρουσιαστεί σε όλες τις μεγάλες αίθουσες και φεστιβάλ μουσικής και τεχνών στην Αθήνα, Θεσσαλονίκη, αλλά και στην ελληνική περιφέρεια, μεταξύ αυτών στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, το Διεθνές Φεστιβάλ Ναυπλίου, το Διεθνές Φεστιβάλ Τζαζ Αθηνών στην «Τεχνόπολις», στο Διεθνές Σεμινάριο Πνευστών στα Καλάβρυτα, στο Αμερικάνικο Κολέγιο, στην Αίθουσα της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης, στο Ωδείο Αθηνών, στο Ωδείο Φ. Νάκας, στο Ωδείο Τέχνης, κλπ.

Τη Big Band του Δήμου Αθηναίων έχουν διευθύνει φημισμένοι μαέστροι και συνθέτες της τζαζ και σύγχρονης μουσικής όπως ο William Russo και ο Don Owens, ενώ συνεργάζεται συχνά με διακεκριμένους Έλληνες και ξένους σολίστες, μεταξύ αυτών και τους Rex Richardson, Vince De Martino, Mark Smith, Fred Hemke Jr, Γιάννη Τερεζάκη, Αντώνη Λαδόπουλο, Φίλιππα Πουλημένο, Δήμητρα Φωτοπούλου, Θανάση Κουλεντιανό, Θανάση Ιωακιμίδη κ.ά.

Οι μουσικοί εκτελεστές που απαρτίζουν την Big Band του Δήμου Αθηναίων έχουν επιλεγεί μεταξύ των ικανότερων Ελλήνων σολίστ, διακρίνονται για την υψηλή δεξιοτεχνία τους στον τζαζ αυτοσχεδιασμό, την ευελιξία να ερμηνεύουν με στιλιστική ακρίβεια όχι μόνο τα διαφορετικά ρεύματα της τζαζ αλλά και της κλασικής και σύγχρονης μουσικής, δεδομένου ότι οι περισσότεροι έχουν κλασική μουσική παιδεία.

Παράλληλα, δραστηριοποιούνται ως σολίστες ή ως μέλη επαγγελματικών ορχηστρών όπως της ΚΟΑ, της Ορχήστρας των Χρωμάτων, στις Ορχήστρες της ΕΡΤ, στη Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Αθηναίων, αλλά και σε μικρά μουσικά σύνολα ελληνικής παραδοσιακής και ελαφράς μουσικής.

Επίσης, όλοι οι μουσικοί της Big Band διδάσκουν σε μουσικά σχολεία και ωδεία. Η ευελιξία αλλά και το υψηλότατο επίπεδο των μουσικών εκτελεστών της Big Band του Δήμου Αθηναίων εκφράζουν την ελληνική προσέγγιση στην ερμηνεία της jazz και συνθέτουν ένα ξεχωριστό ηχητικό γεγονός.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου