Σάββατο, 21 Μαΐου 2016

Bazaar βιβλίων

Στο Μουσείο Μπενάκη έως 22 Μαΐου
Το Μουσείο Μπενάκη οργανώνει το τέταρτο Bazaar βιβλίων στο Κτήριο της οδού Πειραιώς μέχρι και την Κυριακή 22 Μαΐου μετά την μεγάλη επιτυχία και την ανταπόκριση του κοινού τα τρία τελευταία χρόνια, ενώ παράλληλα, στον ίδιο χώρο θα λειτουργεί τμήμα με SECOND HAND βιβλία σε εξαιρετικά χαμηλές τιμές.

Μάλιστα, για πρώτη φορά φέτος, για όσους βρίσκονται εκτός Αθήνας, το Μουσείο «μεταφέρει» το BAZAAR βιβλίων και διαδικτυακά στη διεύθυνση www.bazaar.benaki.gr. Κατά τις μέρες του bazaar, οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να αγοράζουν online όλους τους τίτλους που θα διατίθενται στο bazaar, με έκπτωση 50% και 70%.

Στο φετινό bazaar θα διατεθούν 240 τίτλοι, που έχουν εκδοθεί από το Μουσείο Μπενάκη, με έκπτωση 50% και 70% επί της λιανικής τιμής πωλήσεώς τους. Οι θεματικές κατηγορίες των εκδόσεων καθρεφτίζουν τη φυσιογνωμία, τα ενδιαφέροντα και τις δραστηριότητες του Μουσείου Μπενάκη και εκτείνονται από την Κλασική Ελλάδα, τον Βυζαντινό πολιτισμό, τη Λαογραφία, τη Νεοελληνική Ζωγραφική, τη Γλυπτική και την Ευρωπαϊκή Τέχνη, μέχρι τη Φωτογραφία, την Αρχιτεκτονική, τη Νεοελληνική ιστορία και τη Φιλολογία.

Κατά τη διάρκεια του bazaar βιβλίων, το Μουσείο Μπενάκη θα συνεργαστεί με την ανεξάρτητη Μη Κυβερνητική Οργάνωση PRAKSIS (Προγράμματα Ανάπτυξης Κοινωνικής Στήριξης και Ιατρικής Συνεργασίας, www.praksis.gr), η οποία έχει ως κύριο στόχο την καταπολέμηση του κοινωνικού και οικονομικού αποκλεισμού των ευπαθών κοινωνικά ομάδων και η υπεράσπιση των ατομικών και κοινωνικών δικαιωμάτων τους.

Στο πλαίσιο αυτής της συνεργασίας, του Μουσείο Μπενάκη καλεί τους επισκέπτες του bazaar να προσφέρουν με τον τρόπο τους στην κάλυψη βασικών αναγκών και αγαθών των προσφύγων και των ασυνόδευτων παιδιών, συμβάλλοντας έτσι στη δράση της Οργάνωσης.

Τα αναγκαία είδη που θα συγκεντρωθούν στο χώρο του Μουσείου είναι τα παρακάτω:

1. Παιδικές Πάνες (όλων των μεγεθών)
2. Βρεφικά & Παιδικά ρούχα (0-5 ετών)
3. Βρεφικά Γάλατα (κυρίως 1ης & 2ης βρεφικής ηλικίας)

Με αναφορά στο bazaar βιβλίων, μαζί με τα παραπάνω αναγκαία είδη, μπορείτε να προσφέρετε και ένα παιδικό βιβλίο. Διαλέξτε ένα βιβλίο σε καλή κατάσταση, με όμορφες εικόνες, σε όποια γλώσσα θέλετε ή και χωρίς λόγια και χαρίστε το στους μικρούς πρόσφυγες!

Σημειώστε, ότι κατά τη διάρκεια του bazaar θα διοργανωθούν και κάποια εκπαιδευτικά προγράμματα όπως το «Χαρτογράφηση της επιθυμίας: Η εμπειρία του τόπου και των διαδρομών», Δημιουργική δράση για παιδιά και νέους στο πλαίσιο της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων «Μουσεία και πολιτιστικά τοπία» (Κυριακή 22 Μαΐου, 11.00- 14.00)

Τέλος, στο πλαίσιο του 4ου Bazaar βιβλίων το Πωλητήριο του Μουσείου Μπενάκη θα διαθέτει στο χώρο του BAZAAR βιβλίων μια ποικιλία από προσφορές αντικειμένων και χαρτικών με έκπτωση από 40% μέχρι 70%.

Εκτός από αυτές τις προσφορές, την Κυριακή 22 Μαΐου, που συμπίπτει με την τελευταία μέρα του bazaar, με αφορμή τον εορτασμό της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων, τo Πωλητήριo θα διαθέτει όλα τα αντικείμενα με έκπτωση 10%. Για τα Μέλη του Μουσείου Μπενάκη η έκπτωση θα είναι 20%.

Πληροφορίες:
Πέμπτη, Κυριακή: 10:00- 18:00, Παρασκευή, Σάββατο: 10:00- 22:00
Λεωφόρος Πειραιώς 138 & Ανδρονίκου, Αθήνα
Τηλ. 210 3453111
www.benaki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου