Παρασκευή, 10 Ιουνίου 2016

35ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Βιβλίου Θεσσαλονίκης

Αφιερωμένο στο «2016: Επετειακό Έτος  Αριστοτέλη / Αριστοτέλης 2.400 χρόνια»
Το Πανελλήνιο Φεστιβάλ Βιβλίου Θεσσαλονίκης μένει πιστό στο ετήσιο ραντεβού του για 35η συνεχόμενη χρονιά και πραγματοποιείται στην παραλία του Λευκού Πύργου - Άγαλμα Μ. Αλεξάνδρου, έως τις 19 Ιουνίου.

Φέτος, το Φεστιβάλ Βιβλίου πραγματοποιείται στο πλαίσιο του  «ΚΣΤ΄ Πνευματικός Μάιος, η Πολιτιστική Άνοιξη της Θεσσαλονίκης», που είναι αφιερωμένος στον Ποιητή Γιώργο Βαφόπουλο για τα 20 χρόνια από τον θάνατό του, και είναι αφιερωμένο στο «2016: Επετειακό Έτος  Αριστοτέλη / Αριστοτέλης 2.400 χρόνια».

Στα εκθετήριά του, φιλοξενούνται πάνω από 150 εκδοτικοί Οίκοι όλης της χώρας, παρουσιάζοντας πάνω από 30.000 τίτλους βιβλίων από την ελληνική και ξένη βιβλιοπαραγωγή.

Το Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα και η Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, που συμμετέχουν κάθε χρόνο, θα παρουσιάζουν και θα διανέμουν ενημερωτικό υλικό στο ειδικά διαμορφωμένο περίπτερό τους.

Διοργανωτές του Φεστιβάλ είναι ο Σύνδεσμος Εκδοτών Βόρειας Ελλάδας, το Κέντρο Πολιτισμού και Βιβλίου Νοτιοανατολικής Ευρώπης, ο δήμος Θεσσαλονίκης, η Ιερά Μητρόπολη Θεσσαλονίκης, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο Γραφείο για την Ελλάδα με την Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα και ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός με το Σώμα Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών Θεσσαλονίκης.

Το Φεστιβάλ τελεί υπό την αιγίδα του υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης (Μακεδονίας Θράκης), της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και του δήμου Θεσσαλονίκης.


«Το βιβλίο είναι παντός καιρού»

Ο πρόεδρος του Συνδέσμου Εκδοτών Βόρειας Ελλάδας (ΣΕΚΒΕ), Χαράλαμπος Μπαρμπουνάκης, αναφέρει: «Το Φεστιβάλ Βιβλίου είναι η μαζικότερη και πιο δημοφιλής εκδήλωση πολιτισμού στη Βόρεια Ελλάδα, που γίνεται ανελλιπώς κάθε χρόνο. Εδραιώθηκε όλα αυτά τα χρόνια, βάσει της αγάπης και της στήριξης του βιβλιόφιλου κοινού και των χιλιάδων επισκεπτών της παραλίας. Αυτή η σχέση είναι αναντικατάστατη εδώ και 35 χρόνια. Κάθε ηλικίας αναγνώστες έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν βιβλιοπαρουσιάσεις και να δουν και να συνομιλήσουν με τους δημιουργούς των βιβλίων, εκδότες και συγγραφείς. Ας μην ξεχνάμε και τα διάφορα ανέκδοτα, που, κατά καιρούς, έχουν ακουσθεί για τα "ιστορικά μπουρίνια της παραλίας που συνδέονται με το Φεστιβάλ Βιβλίου".
Για φέτος, πιστεύουμε ότι ο κόσμος θα έρθει και πάλι να ξεναγηθεί στα περίπτερα των εκθετών, να ενημερωθεί για τις νέες και παλαιότερες εκδόσεις, να αγοράσει βιβλία της αρεσκείας του, στηρίζοντας τον θεσμό. Ο θεσμός αυτός αποδεικνύει με την επιτυχία του κάθε χρόνο ότι το βιβλίο παραμένει αναντικατάστατος φίλος του ανθρώπου. Ένα ανοιχτό παράθυρο στον κόσμο, πηγή γνώσης και  ιδεών. Το βιβλίο είναι παντός καιρού…».

Πληροφορίες
Παραλία του Λευκού Πύργου - Άγαλμα Μ. Αλεξάνδρου
 Ώρες λειτουργίες Φεστιβάλ
Κάθε ημέρα: 18.30 -23.00
Κυριακές: 11.00 - 13.30 και 18.30 - 23.00

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου