Τρίτη, 7 Ιουνίου 2016

Το ξεχωριστό «ευχαριστώ» του Banksy

Ένα έργο-έκπληξη του διάσημου καλλιτέχνη γκράφιτι σε δημοτικό σχολείο στο Μπρίστολ
Έργο-έκπληξη του Μπάνκσι σε δημοτικό σχολείο στο Μπρίστολ
Ο διάσημος καλλιτέχνης γκράφιτι, Banksy, σε ανύποπτο χρόνο ζωγράφισε σε έναν από τους τοίχους του σχολείου Μπριτζ Φαρμ, στο Μπρίστολ της Βρετανίας, ένα κοριτσάκι που παίζει με μια ρόδα αυτοκινήτου που έχει πάρει φωτιά. Το γκράφιτι θυμίζει παιδική ζωγραφιά.

Ο Banksy σύμφωνα με τον «Independent», άφησε στο σημείο κι ένα γράμμα προς τους μαθητές, στο οποίο λέει ότι με το έργο του θέλησε να τους ευχαριστήσει για την πρωτοβουλία τους να δώσουν το όνομά του σε ένα από τα κτήρια του σχολείου.

«Σας ευχαριστώ για το γράμμα σας και για το ότι δώσατε σε ένα κτήριο το όνομά μου. Παρακαλώ δεχτείτε αυτή την εικόνα. Αν δεν σας αρέσει, είστε ευπρόσδεκτοι να προσθέσετε πράγματα, είμαι σίγουρος πως οι δάσκαλοί σας δεν θα έχουν αντίρρηση. Να θυμάστε: είναι πάντα πιο εύκολο να ζητάς συγγνώμη από το να παίρνεις άδεια. Με πολλή αγάπη, Banksy » γράφει.

Μιλώντας στην εφημερίδα, ο διευθυντής του σχολείου Τζεφ Μέισον ξεκαθάρισε ότι σε καμία περίπτωση δεν σκοπεύει να πουλήσει το γκράφιτι, αλλά αντίθετα θέλει να το διατηρήσει σε πολύ καλή κατάσταση.

Φωτογραφία από το γκράφιτι, αλλά και την επιστολή δημοσιοποίησε στο Twitter ο δημοσιογράφος του BBC Τζον Κέι:Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου