Δευτέρα, 20 Ιουνίου 2016

«Εδώ είναι του Ρασούλη»

Ο Ρασούλης «ταξιδεύει» στη Βέροια με ελεύθερη είσοδο για το κοινό
Ο Ρασούλης ταξιδεύει στη Βέροια
Η παράσταση «Εδώ είναι του Ρασούλη» αρχίζει το ταξίδι της σε επιλεγμένες πόλεις της χώρας, μετά την τεράστια επιτυχία που σημείωσε στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών την Τετάρτη 2 Μαρτίου.

Η Βέροια θα είναι η πρώτη πόλη που θα επισκεφθεί η μουσική, ο λόγος και η διαχρονική σκέψη του αξέχαστου δημιουργού την Παρασκευή 24 Ιουνίου.

Πέντε καλλιτέχνες θα κληθούν να παρουσιάσουν στην ανανεωμένη πλατεία Ελιάς τα τραγούδια και την ιστορία του Ρασούλη.

Ο Μανώλης Λιδάκης, ο οποίος έχει δηλώσει στον παρελθόν πως μεγάλωσε στην ίδια γειτονιά με τον Ρασούλη και ως πολύ μικρότερος του πήγαινε τις μπύρες εκεί που τραγουδούσε… Για την ιστορία του πράγματος, ας μην ξεχνάμε ότι το πρώτο τραγούδι που ηχογράφησε στα δεκαεννιά του χρόνια, «Τραβώ καπνό, φυσώ καπνό» ήταν σε στίχους και μουσική Ρασούλη.

Η Σοφία Παπάζογλου, με τη σπουδαία λαϊκή χροιά φωνής! «Ήταν ο πιο γενναιόδωρος άνθρωπος που γνώρισα ποτέ μου! Πάντα θα αγαπάω και θα τιμάω τα τραγούδια του», έχει πει στο παρελθόν.

Η κόρη, Ναταλία Ρασούλη. Έχει θέσει σαν στόχο ζωής τη μεταλαμπάδευση του έργου του πατέρα της στις νεώτερες γενιές και απ' ό, τι φαίνεται τα πάει μια χαρά!

Κωνσταντίνος Στεφανής, ο σύζυγος της Ναταλίας. Εξαιρετικός μουσικός, ερμηνευτής και φανατικός υποστηρικτής του έργου του Μανώλο, όπως συνηθίζει να τον αποκαλεί.

Πέτρος Βαγιόπουλος. Ο συνθέτης, συνεργάτης και επιστήθιος φίλος του Ρασούλη, που εκτός των άλλων ευθύνεται για το «Πότε Βούδας, πότε Κούδας», μιας και είναι ο δημιουργός κολάζ στίχων του Μανώλη.

Συνεπώς, η παράσταση «Εδώ είναι του Ρασούλη» θα μας φέρει τον πολυγραφότατο και πολυαγαπημένο δημιουργό αναπάντεχα κοντά μας … σαν να είναι εδώ και να συμμετέχει στη γιορτή! Εξάλλου, αυτό γίνεται πάντα…

Την επιμέλεια της ορχήστρας θα έχει ο Τάκης Φραγκούς.

Θα παίξουν οι μουσικοί:
Σωκράτης Γανιάρης:
 Τύμπανα | κρουστά
Αλέξανδρος Ιακώβου
Βιολί
Βασίλης Κετεντζόγλου:
Κιθάρα
Δημήτρης Λιόλιος:
Μπουζούκι
Τάσος Χατζηιορδάνου:
Ακορντεόν
Στέλιος Φραγκούς:
Πιάνο
Τάκης Φραγκούς:
Κοντραμπάσο
Επιμέλεια προγράμματος:
Ναταλία Ρασούλη & Έλλη Ρουμπέν

Πλατεία Ελιάς- Βέροια
Παρασκευή 24 Ιουνίου, στις 21.30
Είσοδος ελεύθερη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου