Σάββατο, 18 Ιουνίου 2016

Carmina Burana

Το έργο που μαγεύει τα ακροατήρια ανά τον κόσμο, σήμερα στο Ηρώδειο
Τα Carmina Burana, ένα από τα δημοφιλή συμφωνικά-χορωδιακά έργα του 20ου αιώνα, θα παρουσιάσει σήμερα στο Ηρώδειο υπό την διεύθυνση του πολυβραβευμένου αρχιμουσικού Γιώργο Πέτρου, η Καμεράτα - Ορχήστρα των Φίλων της Μουσικής.

Τα πολυαγαπημένα Carmina Βurana του γερμανού συνθέτη και μουσικοπαιδαγωγού Καρλ Ορφ (1895-1982) γράφτηκαν το 1935 για μεγάλους ορχηστρικούς και χορωδιακούς όγκους και τρεις σολίστ.

Από τότε ως σήμερα μαγεύουν τα ακροατήρια ανά τον κόσμο με το μεγαλείο της σύλληψης τους, το γήινο και άμεσο χαρακτήρα της μουσικής, τα μεγαλοπρεπή χορωδιακά και τα εντυπωσιακά φωνητικά σόλο.

Το έργο είναι βασισμένο σε μεσαιωνικά ποιήματα του 12ου και 13ου αιώνα, που γράφτηκαν από μοναχούς και ανακαλύφθηκαν σε πάπυρο το 1803 στο μοναστήρι των Βενεδικτίνων στο Μπόιερν της Βαυαρίας.

Ο Καρλ Ορφ μελοποίησε 24 από αυτά τα ποιήματα, που μιλούν για τον ρόλο της Τύχης στην ανθρώπινη ζωή, για τον ερχομό και τις ομορφιές της Άνοιξης, για την τρέλα της κοσμικής διασκέδασης και, με αθυρόστομο συχνά τρόπο,  τις χάρες του έρωτα.

Η Καμεράτα αναμετράται για πρώτη φορά με τον κολοσσιαίο συμφωνικό και χορωδιακό όγκο του έργου, πλαισιωμένη από τρεις σπουδαίους Έλληνες σολίστ: την σοπράνο Χριστίνα Πουλίτση,  τον αγαπημένο του κοινού βαρύτονο Χαρη Ανδριανό και το διακεκριμένο τενόρο Αντώνη Κορωναίο.

Μουσική διεύθυνση
Γιώργος Πέτρου
Σοπράνο:
Χριστίνα Πουλίτση 
Τενόρος:
Αντώνης Κορωναίος
Βαρύτονος:
Χάρης Ανδριανός
Συμμετέχουν:
Χορωδία της ΕΡΤ, (διδασκαλία Νίκος Κοτροκόης)
Χορωδία του Δήμου Αθηναίων (διδασκαλία Σταύρος Μπερής),
Παιδική χορωδία του Ωδείου Αθηνών με τη συμμετοχή παιδιών από τα Δημοτικά Ωδεία Πειραιά και Αταλάντης (διδασκαλία Καλλιόπη Γερμανού, Χριστίνα Μιχαλάκη)
Στέφανος Νάσος, Απόστολος Παληός - πιάνο
Τιμές εισιτηρίων
Ζώνη VIP (35€), ζώνη Α (30€), Ζώνη Β (25€), Ζώνη Γ (20€ & 15€ φοιτητικό), άνω διάζωμα (10€, 5€ φοιτητικό, άνεργοι), Α.μεΑ. (5€).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου