Τρίτη, 14 Ιουνίου 2016

«Revolt Athens»

«Αθήνα: μια πόλη, ένας μύθος, μια έννοια ή η πρωταγωνίστρια της Κρίσης;»
Revolt Athens
Το Re-volt Athens σε σκηνοθεσία της Έλλης Παπακωνσταντίνου, αποτελεί ένα εναλλακτικό «οδηγό πόλης» για την Αθήνα της κρίσης.

Η ομάδα ODC Ensemble, που αποτελείται από τη σκηνοθέτιδα Έλλη Παπακωνσταντίνου, την ηθοποιό Ρόζα Προδρόμου, τον visual artist Παντελή Μάκκα και τον συνθέτη και μουσικό Τηλέμαχο Μούσα, δημιούργησε μια in progress performance για την καθημερινότητα στην Αθήνα της κρίσης υπό τον τίτλο: «Αθήνα: μια πόλη, ένας μύθος, μια έννοια ή η πρωταγωνίστρια της Κρίσης;».

Τρεις performer σε μια σκηνή-τοπίο καταστροφής και αναγέννησης, επιχειρούν να μεταστρέψουν τις στερεοτυπικές εικόνες της Αθήνας που αναπαράγονται από την διεθνή media, διανόηση και τέχνη.

Στον αντίποδα των δημοσιογραφικών επιφυλλίδων, των οικονομικών αναλύσεων και των τουριστικών οδηγών, το Re-volt Athens αποτελεί ένα εναλλακτικό «οδηγό πόλης» που επιχειρεί να εξορύξει το σημερινό δραματικό ασυνείδητο των ανθρώπων που την κατοικούν.

Η performance, που παρουσιάζεται στην Αθήνα για πρώτη φορά ύστερα από μια επιτυχημένη πορεία στο εξωτερικό (Βαρκελώνη, Βιέννη, Βερολίνο, Ζάγκρεμπ), μιλά για τα κοινωνικοπολιτικά προβλήματα της ελληνικής πρωτεύουσας, όμως πολύ γρήγορα γίνεται σαφές πως ολόκληρη η σύγχρονη Ευρώπη αντιμετωπίζει τα ίδια ζητήματα: την καταστολή των δημοκρατικών διαδικασιών και την καταπάτηση των κοινωνικών δικαιωμάτων στο όνομα μιας «υποτιθέμενης» ασφάλειας.

Concept/Σκηνοθεσία
Έλλη Παπακωνσταντίνου
Κείμενο
ODC Ensemble 
Σύνθεση/Sound Design
Τηλέμαχος Μούσας
Visuals
Παντελής Μάκκας
Φωτισμοί
Ολυμπία Μυτιληναίου
Installation/κοστούμια
Τέλης Καρανάνος, Αλεξάνδρα Σιάφκου
Περφόρμερ
Ρόζα Προδρόμου, Τηλέμαχος Μούσας, Παντελής Μάκκας
Διεύθυνση Παραγωγής
Νάνσυ Κοκολάκη
Παραγωγή
ΟDCEnsemble/Βυρσοδεψείο 
Πραστάσεις
15 – 16 Ιουνίου, 21:00 
Πειραιώς 260 – Χώρος Ε
Η παράσταση είναι στα αγγλικά, με ελληνικούς υπέρτιτλους.
Διάρκεια
53'
Τιμές εισιτηρίων
15€ και 5€ (Φοιτητικό-Άνεργοι- A.μεΑ.)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου