Πέμπτη, 16 Ιουνίου 2016

«Sleepover - Διανυκτέρευση για ενήλικες στο Λιμάνι»

Διανυκτέρευση στο μουσείο μετά... κρουαζιέρας στην Θεσσαλονίκη!
Μια δράση που περιλαμβάνει εκπλήξεις και έχει ως στόχο να αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο βλέπει κανείς τα Μουσεία, ένα... διαφορετικό sleepover για ενήλικες, πραγματοποιείται την Παρασκευή 17 Ιουνίου στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης.

Τη δράση «Sleepover - Διανυκτέρευση για ενήλικες στο Λιμάνι» διοργανώνουν το Τμήμα διοργάνωσης εκδηλώσεων και φεστιβάλ του Δήμου Θεσσαλονίκης και ο Οργανισμός Λιμένος Θεσσαλονίκης, από το απόγευμα της Παρασκευής 17 Ιουνίου έως και το πρωινό του Σαββάτου 18 Ιουνίου.

Το πρόγραμμα, το οποίο επιμελείται καλλιτεχνικά ο Μάριος Τεριάντ Ελευθεριάδης, περιλαμβάνει μίνι κρουαζιέρα στον Θερμαϊκό, ξεναγήσεις στις εκθέσεις που φιλοξενούν το Μουσείο Κινηματογράφου – Ταινιοθήκη Θεσσαλονίκης, το Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης του Κρατικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης και το Μουσείο Φωτογραφίας, διαδραστικό παιχνίδι ρόλων μυστηρίου, δείπνο, ελληνικά ακούσματα, αφηγήσεις, μουσικοθεατρικά παραμύθια, προβολή ταινίας, καθώς και ξύπνημα με εναλλακτική γυμναστική, μεσογειακό πρωινό και εργαστήρι φωτογραφίας.

Το πρόγραμμα

Παρασκευή 17 Ιουνίου

18.45 Συγκέντρωση των 70 συμμετεχόντων. Αναχώρηση από Λευκό Πύργο με τον καραβάκι της γραμμής «Κωνσταντής» για μίνι κρουαζιέρα στο Θερμαϊκό.

19.30 Αποβίβαση στην Προβλήτα Α’. Υποδοχή των συμμετεχόντων, με απεριτίφ και μουσική εκδήλωση από τη Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Θεσσαλονίκης.

20.15 Διαχωρισμός γκρουπ και πρόγραμμα ξεναγήσεων στα τρία Μουσεία που φιλοξενούνται στην Α’ Προβλήτα:

Μουσείο Κινηματογράφου – Ταινιοθήκη Θεσσαλονίκης. Ξενάγηση από τον διευθυντή του μουσείου Νότη Φόρσο με θέμα «Εισαγωγή στη γλώσσα του κινηματογράφου με οπτικοακουστικό υλικό».

Μουσείο Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης. Ξενάγηση από το διευθυντή του μουσείου Ηρακλή Παπαϊωάννου και την υπεύθυνη εκπαιδευτικών προγραμμάτων Μαρία Κοκορότσκου, στην έκθεση «Μια άλλη ζωή: Ανθρώπινες Ροές / Ανώνυμες Οδύσσειες», όπου συμμετέχουν 26 Έλληνες φωτορεπόρτερ εστιάζοντας στην προσφυγική κρίση.

Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης. Ξενάγηση στην έκθεση «ENIGAMI» με έργα των Ανδρέα Βούσουρα, Αντώνη Παπαδόπουλου και Νίκου Σεπετζόγλου, από τους επιμελητές της έκθεσης Δόμνα Γούναρη και Γιάννη Μπόλη. Ο τίτλος «Enigami» διαβάζει ανάποδα το εμβληματικό τραγούδι-ύμνο στην ειρηνική συνύπαρξη «Imagine» του Τζον Λένον και οι καλλιτέχνες της έκθεσης «αφηγούνται» μια ιστορία προσωπικών και συλλογικών βιωμάτων με κοσμοθεωρητικές και φιλοσοφικές έννοιες.

22.15 RPG (διαδραστικό παιχνίδι ρόλων μυστηρίου / role-playing game) «Το επόμενο κεφάλαιο», σχεδιασμένο από την Gamecraft. Πρόκειται για ένα παιχνίδι στο οποίο οι συμμετέχοντες αναλαμβάνουν το ρόλο φανταστικών χαρακτήρων και μέσω συνεργασίας δημιουργούν ή παρακολουθούν ιστορίες.

Στο συγκεκριμένο παιχνίδι, η ομάδα θα πρέπει να επιστρατεύσει τις δεξιότητες των μελών της ξεχωριστά, αλλά και την ομαδική της ικανότητα, ώστε να αντεπεξέλθει στην πρόκληση της ιστορίας.

23.15 «Δείπνο» - σε μια εικαστική πρόταση του καλλιτέχνη Μάριου Τεριάντ Ελευθεριάδη. Ο Δήμος Θεσσαλονίκης και ο ΟΛΘ θα υποδεχθούν τους συμμετέχοντες στον αίθριο χώρο της Α’ Προβλήτας, σε ένα κεντρικό τραπέζι εικαστικά σχεδιασμένο, όπου θα φιλοξενηθούν ιδιαίτερες ελληνικές γεύσεις εμπνευσμένες από τον σεφ του Kitchen bar Θεσσαλονίκης, συνοδευόμενες από ελληνικά παραδοσιακά ακούσματα του μουσικού σχήματος «Από πριν και από μετά». Συμμετέχουν: Μαρία Ευλαβή – τραγούδι, Γιωργής Σηφάκης - λαούτο, μπουζούκι, Νίκος Πάλης – ακορντεόν, Φίλιππος Φασούλας - κλαρίνο, τραγούδι.

01.30 «Πριν τον ύπνο….» (με δυνατότητα επιλογής)

Μουσείο Κινηματογράφου – Ταινιοθήκη Θεσσαλονίκης: Προβολή ταινίας.

Μουσείο Φωτογραφίας: «Ιστορίες καλοκαιρινής νυκτός» από την Ομάδα Αφήγησης Lupus in fabula. Υπό το φως του φεγγαριού, μέσα από τις ιστορίες των Lupus in fabula, οι συμμετέχοντες θα αναζητήσουν την αλήθεια στα πέρατα της γης και θα συναντήσουν γυναίκες καλές και γυναίκες άπληστες...

Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης: «Παραμύθια για τα δικά μας Νυχτέρια».

Παραμύθι ειδικά σχεδιασμένο για να συμμετέχει το κοινό, παροτρύνοντάς το να θυμηθεί το παιδί, τον ταξιδευτή, τον παραμυθά που έχει μέσα του. Αφήγηση από τη Ροδάνθη Δημητρέση και μουσική αφήγηση με την πρωτότυπη μουσική του Γιώργου Αθανασόπουλου.

03.00 «Ύπνος». Οι συμμετέχοντες θα διανυκτερεύσουν στους χώρους των τριών μουσείων. Για τους ξάγρυπνους, κουβεντούλα και μουσική στον ντόκο του λιμανιού.

Σάββατο 18 Ιουνίου 2016

07.00 «Ξύπνημα και γυμναστική». Οι συμμετέχοντες θα έχουν ένα διαφορετικό ξύπνημα με εναλλακτική γυμναστική (γιόγκα και πιλάτες) στο ξύλινο δάπεδο της Α’ Προβλήτας από το «Warehouse7 supreme fitness center» ή TRX στο χώρο τους.

08.00 «Μεσογειακό πρωινό με θέα». Στην προκυμαία της Θεσσαλονίκης οι συμμετέχοντες θα απολαύουν ένα πλούσιο «θεματικό» πρωινό.

09.30 «Εργαστήριο κυανοτυπίας». Οι συμμετέχοντες θα επιδοθούν στην φωτογραφία και στην τεχνική της κυανοτυπίας. Οργάνωση: Μουσείο Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης, σε επιμέλεια του Στέφανου Τσακίρη.

Στη δράση θα λάβουν μέρος 70 άτομα, τα οποία θα χωριστούν σε τρία γκρουπ. Για τη συμμετοχή θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Οι συμμετέχοντες θα πρέπει να καταβάλλουν το αντίτιμο των 30 ευρώ εντός 5 ημερών από την ημερομηνία δήλωσης συμμετοχής.

Δηλώσεις συμμετοχής στα τηλέφωνα 2313 318222 και 2313 318530 του Τμήματος Διοργάνωσης Εκδηλώσεων και Φεστιβάλ του Δήμου Θεσσαλονίκης, τις ώρες 09.30-14.00 (Υπεύθυνη: Σοφία Συμεωνίδου, τηλ. 2313 318211).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου