Δευτέρα, 18 Ιουλίου 2016

Φεστιβάλ Ρεματιάς 2016

Αφιέρωμα στους Νίνο Ρότα και Ένιο Μορικόνε απόψε από τη Φιλαρμονική Χαλανδρίου
Γνωστά αποσπάσματα του έργου των Νίνο Ρότα και Ένιο Μορικόνε θα έχουμε σήμερα την ευκαιρία να ακούσουμε στη συναυλία της Φιλαρμονικής, ενώ κατά τη διάρκεια της βραδιάς θα γίνεται παράλληλη προβολή σκηνών από ταινίες, τη μουσική των οποίων συνέθεσαν.

Μετά τα «Τραγούδια της Προσφυγιάς», την πρώτη συναυλία που πραγματοποίησε η Φιλαρμονική του Δήμου Χαλανδρίου την περασμένη Δευτέρα δημιουργώντας συγκίνηση στο κοινό, σήμερα 18 Ιουλίου παρουσιάζει στους φίλους της Ρεματιάς μια εντελώς διαφορετική συναυλία.

Πρόκειται για ένα αφιέρωμα στον Νίνο Ρότα και τον Ένιο Μορικόνε δυο μεγάλους συνθέτες που «έντυσαν» με τη μουσική τους δεκάδες κινηματογραφικές ταινίες. Συνδεδεμένος ιδιαίτερα με τη μουσική από την ταινία «Ο Νονός» ο πρώτος και με ιταλικά γουέστερν όπως «Ο Καλός, ο Κακός, και ο Άσχημος» ο δεύτερος, χαρακτήρισαν με το έργο τους μια ολόκληρη εποχή για τον κινηματογράφο αποκτώντας τεράστια φήμη σε όλο τον κόσμο.

Στη συναυλία της Φιλαρμονικής θα έχουμε την ευκαιρία να ακούσουμε γνωστά αποσπάσματα του έργου τους ενώ κατά τη διάρκεια της βραδιάς θα γίνεται παράλληλη προβολή σκηνών από ταινίες, τη μουσική των οποίων συνέθεσαν.


Σολίστ
Άννα Μορφίδου, σοπράνο
Διεύθυνση Ορχήστρας
Γιώργος Καλαϊτζής
Ώρα έναρξης
21:00
Είσοδος ελεύθερη
Αντί εισιτηρίου προαιρετική συνεισφορά σε τρόφιμα, φάρμακα και άλλα είδη πρώτης ανάγκης για το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου, το Κοινωνικό Ιατρείο Αλληλεγγύης Χαλανδρίου και για τις δομές αλληλεγγύης στους πρόσφυγες.
Ευριπίδειο Θέατρο Ρεματιάς 
Πεζόδρομος Προφήτη Ηλία, Πολύδροσο Χαλανδρίου
Σημειώνεται ότι στο Θέατρο της Ρεματιάς υπάρχει δυνατότητα πρόσβασης με αυτοκίνητο για τα άτομα με κινητική αναπηρία καθώς και τουαλέτα ΑμεΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου