Δευτέρα, 4 Ιουλίου 2016

«Ο λόγος του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη στην Πνύκα»

Από τον Σταμάτη Κραουνάκη στο Φεστιβάλ Αθηνών στις 15 και 16 Ιουλίου
«Ο λόγος του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη στην Πνύκα» από τον Σταμάτη Κραουνάκη στο Φεστιβάλ Αθηνών
Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών θα παρουσιαστεί στις 15 και 16/7 στη Μικρή Επίδαυρο  η παράσταση του Σταμάτη Κραουνάκη «8 Οκτωβρίου 1838. Ο λόγος του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη στην Πνύκα προς τα Ελληνόπουλα», με την Ελένη Ουζουνίδου.

Η πνευματική παρακαταθήκη του Γέρου του Μωριά προς τη νέα γενιά –η ιστορική του ομιλία στην Πνύκα για τα Ελληνόπουλα–, η επικαιρότητα των νοημάτων του Λόγου, πηγή σκέψεων και διδαγμάτων και η συμβολή του αγράμματου αυτού ήρωα της επανάστασης στην αφύπνιση του Ελληνικού Γένους, στάθηκε η αφορμή έμπνευσης για τον Σταμάτη Κραουνάκη να προσεγγίσει το Λόγο του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη και να δημιουργήσει μία μελοποιημένη παράσταση, ειδικά διαμορφωμένη για το μικρό θέατρο της Αρχαίας Επιδαύρου.

«Πιστεύω ότι το συγκεκριμένο προφορικό κείμενο του Γέρου του Μωριά είναι απόλυτα χρήσιμο ν’ ακουστεί στις μέρες μας. Και μάλιστα στην καρδιά του Μωριά. Στο υπέροχο και τόσο γνώριμό μου πια αρχαίο θέατρο της Παλιάς Επιδαύρου, τη Μικρή Επίδαυρο» αναφέρει ο Σταμάτης Κραουνάκης.

Μεταξύ άλλων, σύμβολα και συμβολισμοί του κειμένου της Ομιλίας αναδεικνύονται στην παράσταση: το σημείο εκφώνησης του Λόγου στα βράχια της Πνύκας, το 1838, είναι το ίδιο σημείο όπου οι αρχαίοι ρήτορες έβγαζαν τους δικούς τους λόγους.

Στην παράσταση συμμετέχουν και μουσικά ερμηνεύουν οι:
Χρήστος Γεροντίδης
Σάκης Καραθανάσης
Κώστας Μπουγιώτης
Γιώργος Στιβανάκης
και ο Χάρης Φλέουρας
Στο μπουζούκι ο Βάιος Πράπας
Συντελεστές:
Μουσική Σύνθεση και Διδασκαλία:
Σταμάτης Κραουνάκης
Εικαστική εγκατάσταση
Γιώργος Ξένος
Φωτισμοί
Κώστας Μπλουγουράς
Ήχος
Δημήτρης Σωτηρόπουλος
Artwork αφίσας
Δημήτρης Αρβανίτης
Παραγωγή
Ελένη Συροπούλου
Επικοινωνία
Δέσποινα Κραουνάκη
Τιμές εισιτηρίων
€20, €10€ (Φοιτητικό), €5 (Άνεργοι, A.M.E.A.)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου