Πέμπτη, 7 Ιουλίου 2016

«Μείναν τα τραγούδια μόνα»

Μουσική παράσταση της Τάνιας Τσανακλίδου στο Μικρό Θέατρο της Αρχαίας Επιδαύρου
Η Τάνια Τσανακλίδου είναι μία καλλιτέχνης που γνωρίζουμε κυρίως μέσα από την μουσική πολυετή της πορεία, αφού παραμένει μία από τις πιο αγαπημένες ερμηνεύτριες του ελληνικού τραγουδιού. 

Η σχέση της με το θέατρο, αν και λιγότερο γνωστή στο ευρύ κοινό, είναι το ίδιο έντονη και διαρκής, έτσι, στην παράσταση «Μείναν τα τραγούδια μόνα» στο Μικρό Θέατρο της Αρχαίας Επιδαύρου, στις 8 και 9 Ιουλίου (21:30) η Τάνια Τσανακλίδου μαζί με εκλεκτούς συνεργάτες, παρουσιάζει μία ιδιαίτερη μουσική βραδιά που συνδυάζει τις δύο μεγάλες της αγάπες, καθώς θα ερμηνεύσει μόνο τραγούδια που γράφτηκαν αποκλειστικά για το θέατρο.

«Αυτό που κάνει μια θεατρική παράσταση μοναδική, πέραν της καλλιτεχνικής της αξίας, είναι το γεγονός ότι δεν καταγράφεται, παρά μονάχα στο νου και την καρδιά μας. Κι έπειτα η μνήμη κάνει τις επιλογές της. Μπερδεύει πρόσωπα και ρόλους, γεμίζει τις σιωπές με προσωπικές ιστορίες. Ξεχνάμε πώς ακριβώς ήταν η πλοκή, γεμίζουν σκιές οι εικόνες. Ο χρόνος έχει παγώσει. Στιγμές μονάχα και εικόνες γεμάτες σκιές σε παλιές φωτογραφίες» λέει η ίδια και συνεχίζει:

«Και ξαφνικά, ακούς ένα τραγούδι από εκείνη την παράσταση, που αμυδρά θυμάσαι, και να την η Μελίνα ολοζώντανη, να ανεβαίνει την σκάλα απ' το Υπόγειο στο φεγγάρι! Ξαναγυρνούν οι ηθοποιοί στους ρόλους τους και ξαναστήνεται η σκηνή. Μόνα τους, ολομόναχα τα τραγούδια, όσα χρόνια κι αν περάσουν, θα ζωντανεύουν πρόσωπα μυθικά και ιστορίες, που ένα βράδυ κάτω απ' τ' άστρα εξομολογήθηκαν οι άνθρωποι στους θεούς τους».

Η Τάνια Τσανακλίδου γεννήθηκε στη Δράμα και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη και έπαιξε στο θέατρο για πρώτη φορά σε ηλικία μόλις 10 ετών. Σπούδασε υποκριτική στο ΚΘΒΕ, καθώς και χορό και αρχαιολογία. Τελειώνοντας τις σπουδές της αρχίζει να ζει στην Αθήνα, όπου εργάζεται ως ηθοποιός και τραγουδίστρια. 

Στη μακρά πορεία της στη δισκογραφία και στις ζωντανές εμφανίσεις της συνεργάστηκε με μεγάλα ονόματα της ελληνικής μουσικής (Γ. Σπανός, Σ. Κραουνάκης, Γ. Ανδρέου, Ε. Καραΐνδρου, Μ. Θεοδωράκης, Μιχάλης Δέλτα), σε δουλειές που αγαπήθηκαν πολύ από το κοινό. Τη θεατρική σεζόν 2015-16, πρωταγωνίστησε ξανά στο θέατρο, στην παράσταση «Όσα η καρδιά μου στην καταιγίδα», που παρουσιάστηκε στο Θέατρο Τέχνης σε σκηνοθεσία του Γ. Σκουρλέτη.

«Μείναν τα τραγούδια μόνα»
Παίζουν
Τάκης Φαραζής, Γιάννης Παπαζαχαριάκης, Παναγιώτης Τσεβάς, 
Παρασκευάς Κίτσος, Τάσος Μισυρλής
Ενορχήστρωση
Γιάννης Παπαζαχαριάκης
Σχεδιασμός - επιμέλεια ήχου
Παναγιώτης Πετρονικολός
Σχεδιασμός - επιμέλεια φωτισμού
Περικλής Μαθιέλης
Διάρκεια
1 ώρα και 45 λεπτά
Τιμές εισιτηρίων
20 ευρώ, 10 ευρώ (Φοιτητικό), 5 ευρώ (Άνεργοι-A.μεΑ.)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου