Τρίτη, 30 Αυγούστου 2016

73o Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας

Η Μόστρα σηκώνει αυλαία χωρίς εορτασμούς, στη μνήμη των θυμάτων του φονικού σεισμού
Αποτέλεσμα εικόνας για festival venezia 2016
Αύριο, Τετάρτη 31 Αυγούστου, σηκώνει αυλαία το Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας, με μία σεμνή τελετή έναρξης, χωρίς τους συνηθισμένους εορτασμούς που τη συνοδεύουν.

Το Φεστιβάλ αποφάσισε να ακυρώσει το γεύμα της έναρξης και το γκαλά δίπλα στο νερό, ως φόρο στη μνήμη των θυμάτων του φονικού σεισμού που έπληξε την κεντρική Ιταλία.

Οι εορτασμοί επρόκειτο να ακολουθήσουν την πρεμιέρα της ταινίας «La La Land» του Νταμιέν Σαζέλ που θα προβληθεί στην έναρξη του Φεστιβάλ.

Η ταινία θα προβληθεί κανονικά, ενώ δεν θα επηρεαστούν και οι αφίξεις στο κόκκινο χαλί έξω από το σινεμά Λίντο.

Η απόφαση για ακύρωση των εορτασμών ελήφθη από τον καλλιτεχνικό διευθυντή του Φεστιβάλ, Αλμπέρτο Μπαρμπέρα, μαζί με την Μπιενάλε της Βενετίας που είναι ο οργανισμός που διοργανώνει και το Φεστιβάλ της Βενετίας.

Σε ανακοίνωσή της, η Μπιενάλε εξέφρασε τα συλλυπητήριά της για τα θύματα του σεισμού και την αλληλεγγύη της για τους ανθρώπους και τις κοινότητες που επλήγησαν από τον σεισμό.

Σημειώνεται ότι ταινίες των Ντάμιεν Σαζέλ, Τομ Φορντ, Εμίρ Κουστουρίτσα, Τέρενς Μάλικ, Πάμπλο Λαρέν, Φρανσουά Οζόν και Βιμ Βέντερς θα προβληθούν -μεταξύ άλλων- στο διαγωνιστικό τμήμα του 73ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου