Τετάρτη, 7 Σεπτεμβρίου 2016

«3ος Ευρωπαϊκός Λογοτεχνικός Περίπατος»

Πραγματοποιείται το Σάββατο 17 Σεπτέμβρη στη Στοά του Βιβλίου
Αποτέλεσμα εικόνας για 3ος Ευρωπαϊκός Λογοτεχνικός Περίπατος
Για τρίτη χρονιά, Ευρωπαίοι συγγραφείς καλούν κατοίκους και επισκέπτες της Αθήνας για μια λογοτεχνική βόλτα στη Στοά του Βιβλίου.

Ο Λογοτεχνικός Περίπατος θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 17 Σεπτέμβρη, 12.00-16.00 και κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα διαβαστούν έργα από τους ίδιους τους λογοτέχνες αλλά και ηθοποιούς και δημοσιογράφους, σε διάφορα σημεία της Στοάς του βιβλίου (Πεσμαζόγλου 5 & Σταδίου, Αρσάκειο Μέγαρο). Επιπλέον, ο επισκέπτης θα έχει την ευκαιρία να επισκεφθεί όλους τους χώρους της εκδήλωσης.

Αποτέλεσμα εικόνας για 3ος Ευρωπαϊκός Λογοτεχνικός Περίπατος

Η είσοδος θα είναι ελεύθερη για όλους, θα γίνεται διαδοχική µετάφραση, ενώ η πώληση των βιβλίων στα ελληνικά γίνεται από τα βιβλιοπωλεία Public και των ξενόγλωσσων από το Λεξικοπωλείο.

Στον 3ο Ευρωπαϊκό Λογοτεχνικό Περίπατο συμμετέχουν οι συγγραφείς:

Denisa Comanescu (Πρεσβεία της Ρουµανίας)
Jan Guillou (Σουηδικό Ινστιτούτο Αθηνών)
Barbara Nesvadbova (Πρεσβεία της Τσεχικής Δηµοκρατίας)
Martin Rueff (Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος)
Juan Cruz Ruiz (Instituto Cervantes) Dionisios Sturis (Πρεσβεία της Πολωνικής Δηµοκρατίας)
Saskia Trebing, Valentin Moritz (Goethe-Institut Athen)
Ahren Warner (British Council)
Αντώνης Γεωργίου (και αφιέρωµα στην Ειρένα Ιωαννίδου-Αδαµίδου, Σπίτι της Κύπρου)
Δώρα Κασκάλη (Υπουργείο Πολιτισµού και Αθλητισµού)

H εκδήλωση διοργανώνεται από το δίκτυο των ευρωπαϊκών πολιτιστικών ιδρυμάτων στην Αθήνα, EUNIC Athens.

Το EUNIC είναι το δίκτυο των εθνικών πολιτιστικών ιδρυμάτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ιδρύθηκε το 2006 και έχει 30 μέλη που εκπροσωπούν 26 διαφορετικές χώρες. Τα μέλη του είναι παρόντα σε περισσότερες από 150 χώρες, στις οποίες υπάρχουν περισσότερα από 2.000 ιδρύματα.

ο έργο τους επικεντρώνεται στις τέχνες, τις γλώσσες, τη νεολαία, την εκπαίδευση, την επιστήμη, τον διαπολιτισμικό διάλογο και την ανάπτυξη.

Το EUNIC ενθαρρύνει τα μέλη του να υλοποιήσουν κοινά πρότζεκτ και συνεργάζεται με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, το Συμβούλιο της Ευρώπης και εταίρους από όλο τον κόσμο.

Το EUNIC Athens δημιουργήθηκε στις 10 Ιουνίου 2008.

Δεκατέσσερα ευρωπαϊκά πολιτιστικά ιδρύματα, με έδρα την Αθήνα υπέγραψαν ένα άτυπο μνημόνιο συμφωνίας με κύριο στόχο την ενίσχυση της συνεργασίας τους μέσω κοινών έργων, με την υποστήριξη εταίρων του ελληνικού δημόσιου και ιδιωτικού τομέα.

Κύριος στόχος του είναι η δημιουργία αποτελεσματικών συνεργασιών και δικτύων μεταξύ των συμμετεχόντων οργανισμών για την προώθηση της πολιτιστικής και γλωσσικής ποικιλομορφίας, την κατανόηση μεταξύ των ευρωπαϊκών κοινωνιών, καθώς και την ενίσχυση του διεθνούς διαλόγου και της συνεργασίας εντός και εκτός Ευρώπης. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου