Τετάρτη, 14 Σεπτεμβρίου 2016

Διεθνές Φεστιβάλ Πάτρας

«PIANO SOLO» με τον Ανδρέα Αδαμόπουλο στις 16 Σεπτέμβρη με ελεύθερη είσοδο
Την Παρασκευή 16 Σεπτέμβρη θα εμφανιστεί ο πιανίστας Ανδρέας Αδαμόπουλος στο αίθριο του παλαιού Δημοτικού Νοσοκομείου και στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του Διεθνούς Φεστιβάλ Πάτρας.

Μια βραδιά με πανσέληνο, στην καρδιά ενός «ειρηνικού» μήνα με γλυκιά και μουσικοποιητική διάθεση, έρχεται η συναυλία piano solo, του Ανδρέα Αδαμόπουλου , η οποία πραγματοποιείται στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του Διεθνούς Φεστιβάλ της Πάτρας, με έναν αποκλειστικό πρωταγωνιστή επί σκηνής, το πιάνο.

Ο πιανίστας θα ερμηνεύσει τη «Σονάτα του σεληνόφωτος», έργο 27 αρ. 2 του Λούντβιχ βαν Μπετόβεν και δύο σουίτες με τίτλο «Ελληνόφως Ι» και «Ελληνόφως ΙΙ» του ιδίου.

Και οι δύο σουίτες είναι βασισμένες σε θέματα από το ελληνικό τραγούδι, εξ ου και ο τίτλος τους.

Τραγούδια όπως «Πες μου μια λέξη», «Αγάπη που 'γινες δίκοπο μαχαίρι» του Μ. Χατζιδάκι, «Κάθε βράδυ λυπημένη» του Β. Τσιτσάνη, «Χαράματα η ώρα τρεις» του Μ. Βαμβακάρη, «Ο πασατέμπος» του Μ. Χιώτη είναι κάποια από αυτά που έχουν αποτελέσει το υλικό στα δύο αυτά έργα για σόλο πιάνο που έχουν ήδη ηχογραφηθεί και παρουσιαστεί, εν μέρει, στην ΕΡΤ, στο Γ΄ Πρόγραμμα της ραδιοφωνίας.

Η συναυλία αρχίζει 21.30 και η είσοδος είναι ελεύθερη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου