Τετάρτη, 14 Σεπτεμβρίου 2016

«ΠρόΣΩΠΑ»

Έκθεση του πολυβραβευμένου φωτοειδησεογράφου Δημήτρη Μεσσίνη στο Τελλόγλειο
Αποτέλεσμα εικόνας για Δημήτρη Μεσσίνη «ΠρόΣΩΠΑ»
Η ατομική έκθεση του πολυβραβευμένου έλληνα φωτοειδησεογράφου Δημήτρη Μεσσίνη «ΠρόΣΩΠΑ» ανοίγει, αύριο Πέμπτη 15 Σεπτέμβρη, την σεζόν των σημαντικών εκδηλώσεων που προγραμματίζει το Τελλόγλειο.

«Το πρόσωπο είναι η ψυχή σου» λέει ο Δημήτρης Μεσσίνης και στην έκθεσή του θα παρουσιάσει μία επιλογή έργων του που χρονολογούνται από το 1991 μέχρι σήμερα, τα οποία καθρεφτίζουν την καριέρα του.

Πρόκειται για την πρώτη ατομική έκθεση του πολυβραβευμένου έλληνα φωτορεπόρτερ, ο οποίος κατά τη διάρκεια των τελευταίων 25 ετών έχει εργαστεί για διεθνή μέσα ενημέρωσης και έχει καλύψει το μεγαλύτερο μέρος των πολέμων και συγκρούσεων στην Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή, την Αφρική και την Ασία.

Η έκθεση περιλαμβάνει την ψηφιακή παρουσίαση 85 φωτογραφικών έργων, σε ασπρόμαυρη εμφάνιση. Είναι μια επιλογή φωτογραφιών που απεικονίζει πρόσωπα σε πολύ έντονες καταστάσεις, μέσα από το οδοιπορικό του σε πολλές χώρες του κόσμου, σε καταστάσεις κρίσης και πολέμου ή σε σπάνιες ιστορικές στιγμές.

Αποτέλεσμα εικόνας για Δημήτρη Μεσσίνη «ΠρόΣΩΠΑ»

Ο Δημήτρης Μεσσίνης διετέλεσε Senior Photo Editor του Associated Press για την Ευρώπη, Μέση Ανατολή και Αφρική με έδρα το Λονδίνο για το διάστημα 2004 -  2006.

Σε αρκετές διεθνείς αποστολές, όπως το βοσνιακό πόλεμο, τον πόλεμο στο Κοσσυφοπέδιο, τους βομβαρδισμούς κατά της Γιουγκοσλαβίας, την κρίση στη Μέση Ανατολή και τον πόλεμο στο Αφγανιστάν, υπήρξε συντονιστής των φωτογραφικών ομάδων.

Παράλληλα έχει καλύψει κορυφαία αθλητικά γεγονότα, όπως τους Θερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες της Βαρκελώνης, της Ατλάντα και της Αθήνας, καθώς και τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του Albertville. Έχει επίσης καλύψει το Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου στις ΗΠΑ, Γαλλία, Ιαπωνία - Κορέα και τη Γερμανία.

Ειδικότερα, το 1996, κατά τη διάρκεια του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ποδοσφαίρου στην Αγγλία, ήταν συντονιστής στην ομάδα φωτογραφίας του Ευρωπαϊκού Πρακτορείου (EPA) και το 2000 κατά τη διάρκεια του Ευρωπαϊκού Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου στην Ολλανδία και Βέλγιο ήταν υπεύθυνος για όλη την ομάδα φωτογράφων του Associated Press.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου