Παρασκευή, 2 Σεπτεμβρίου 2016

Γιάννης Μαρκόπουλος

Για μια μοναδική συναυλία στο Βεάκειο θέατρο του Πειραιά τη Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου
Αποτέλεσμα εικόνας για Γιάννης Μαρκόπουλος
Στο Βεάκειο θέατρο του Πειραιά θα βρεθεί για μια ξεχωριστή μουσική παράσταση, τη Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου, ο μεγάλος μας συνθέτης Γιάννης Μαρκόπουλος.

Ο δημιουργός θα παρουσιάσει στο κοινό μέρη της πρόσφατης μουσικής του δημιουργίας από το έργο «Κρητικός Ορίζοντας»  και τον κύκλο τραγουδιών «Εντεύθεν», καθώς και εμβληματικά τραγούδια και συνθέσεις από τα διάσημα μουσικά του έργα «Χρονικό», «Ιθαγένεια», «Θητεία», «Ήλιος ο Πρώτος», «Μετανάστες», «Σεργιάνι στον κόσμο», «Τα Τραγούδια του νέου πατέρα»  που αποτελούν σταθερό σημείο αναφοράς μιας Ελλάδας που αντέχει στον χρόνο. Την άρια «Ο Στράτης θαλασσινός ανάμεσα στους Αγάπανθους» θα ερμηνεύσει η Έλενα Κελεσίδη, έργο που συνέθεσε ο Μαρκόπουλος το 1972 σε ποίηση Γιώργου Σεφέρη.

Οι Δήμος Αναστασιάδης, Γιώργος Νικηφόρου Ζερβάκης, Δάφνη Ζουρνατζή, Κατερίνα Παράσχου και Λάκης Χαλκιάς θα αποδώσουν τραγούδια του συνθέτη όπως τα «Μαλαματένια λόγια», «Ελλάδα (Λένγκω)», «Ζάβαρα-κάτρα-νέμια», «Χίλια μύρια κύματα», «Παραπονεμένα λόγια», «Φάμπρικα», «Τα λόγια και τα χρόνια», «Τη μάνα του Αλέξανδρου», «Όχι δεν πρέπει», έως τις νέες συνθέσεις του «Πλάι στη θάλασσα», «Η Θαλπωρή», «Από μεγάλον έρωτα», «Αχ Πλάτανέ μου», «Να σε υψώνω», «Πότε θα ξαναβρεθούμε».

Επιπλέον, θα συμμετέχει το 26μελές φωνητικό σύνολο «Libro Coro» σε διδασκαλία Ανθής Γουρουντή και η 16μελης Ορχήστρα Παλίντονος αρμονία, υπό την διεύθυνση του συνθέτη.

Τιμές Εισιτηρίων
Προπώληση 10 ευρώ, Ταμείο 14 ευρώ
Ώρα έναρξης
21.00

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου