Παρασκευή, 30 Σεπτεμβρίου 2016

Βαν Γκογκ

Δύο κλεμμένοι πίνακες του διάσημου καλλιτέχνη βρέθηκαν στην Ιταλία
Αποτέλεσμα εικόνας για van gogh
Στα χέρια της ιταλικής Αστυνομίας βρίσκονται, σώοι και αβλαβείς, οι δύο διάσημοι πίνακες του Βίνσεντ Βαν Γκογκ που είχαν κλαπεί από το ομώνυμο μουσείο στο Άμστερνταμ, το 2002. 

Πρόκειται για τα έργα: «View of the Sea at Scheveningen» (1882) και «Congregation Leaving the Reformed Church in Nuenen» (1884 - 1885) που είχε κλαπεί ξανά στις 14 Απρίλη του 1991.

Όπως ανακοίνωσε το μουσείο, τα έργα του ολλανδού καλλιτέχνη εντοπίστηκαν κατά τη διάρκεια «μαζικής και συνεχούς έρευνας», της ιταλικής Εισαγγελίας και αξιωματούχων κατά του οργανωμένου εγκλήματος. 

Οι πίνακες βρέθηκαν χωρίς το κάδρο τους, αλλά σε κάθε περίπτωση σε σχετικά καλή κατάσταση. Αμφότεροι οι πίνακες τοποθετούνται χρονικά στα πρώτα χρόνια της καριέρας του Βαν Γκογκ και η αξία τους είναι ανεκτίμητη. 

Η κλοπή τους είχε προκαλέσει ποικίλες αντιδράσεις για τα μέτρα ασφαλείας του μουσείου. Οι δράστες είχαν εισβάλλει στον χώρο του μουσείου από την οροφή τα ξημερώματα της 7ης Δεκεμβρίου του 2002 και είχαν χρησιμοποιήσει βαριοπούλες για να σπάσουν παράθυρο του πρώτου ορόφου.
«View of the Sea at Scheveningen»
«Congregation Leaving the Reformed Church in Nuenen»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου