Τετάρτη, 5 Οκτωβρίου 2016

60ό Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Λονδίνου

Σηκώνει αυλαία με την ταινία «A United Kingdom» της Άμα Ασάντε
Αποτέλεσμα εικόνας για 60th BFI London Film Festival
Συνολικά, 248 ταινίες από 74 χώρες θα προβληθούν στη διάρκεια του Φεστιβάλ, το οποίο θα διαρκέσει 12 ημέρες και θα φιλοξενηθεί σε 15 κινηματογραφικές αίθουσες.

Οι θεατές θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν ταινίες που διέπρεψαν σε άλλα Φεστιβάλ (όπως το Paterson του Τζιμ Τζάρμους και τα οσκαρικών βλέψεων La La Land και Nocturnal Animals), να ανακαλύψουν κρυμμένους θησαυρούς από τη διεθνή κινηματογραφία και να ακούσουν γνωστούς δημιουργούς (όπως ο Βέρνερ Χέρτσογκ, ο Παρκ - Τσαν Γουκ, ο Πολ Βερχόφεν) να μιλούν για το έργο τους.

Μεγάλο τμήμα της γοητείας του Φεστιβάλ είναι και οι πρεμιέρες στο Odeon Leicester Square, όπου πλήθος διάσημων σταρ φτάνει για την επίσημη προβολή των ταινιών, με τους Λονδρέζους να συνωστίζονται προσπαθώντας να τραβήξουν μια φωτογραφία ή να αποσπάσουν ένα αυτόγραφο από τους αγαπημένους τους ηθοποιούς.

Ελληνικό ενδιαφέρον

Το Φεστιβάλ έχει και φέτος ελληνικό ενδιαφέρον. Η Αθηνά Ραχήλ Τσαγγάρη (της οποίας το Chevalier κέρδισε πέρυσι το μεγάλο βραβείο του Φεστιβάλ) θα είναι φέτος η πρόεδρος της κριτικής επιτροπής του Φεστιβάλ.

Παράλληλα, το Park της Σοφίας Εξάρχου θα προβληθεί στο Φεστιβάλ. Η ταινία της Εξάρχου λαμβάνει χώρα στις εγκαταλελειμμένες ολυμπιακές εγκαταστάσεις και παρακολουθεί μία παρέα εφήβων που αναζητά τον δρόμο της στη σύγχρονη Αθήνα.

Το γυρισμένο στην Ρόδο «The Stopover», μία ελληνο-γαλλική συμπαραγωγή των αδελφών Ντελφίν και Μιριέλ Κουλέν, με πρωταγωνίστριες τις Σόκο και Αριάν Λαμπέντ θα προβληθεί και αυτό στο Φεστιβάλ.

Η αυλαία του Φεστιβάλ πέφτει την Κυριακή 16 Οκτωβρίου με την προβολή της νέας ταινίας του Μπεν Γουίτλι (High Rise) με τίτλο Free Fire και πρωταγωνιστές τους Μπρι Λάρσον, Κίλιαν Μέρφι και Άρμι Χάμερ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου