Τετάρτη, 5 Οκτωβρίου 2016

«Στιγμές δημιουργίας στον χρόνο»

55 χρόνια Ιστορίας μέσα από κοστούμια στο πλαίσιο των 51ων ΔΗΜΗΤΡΙΩΝ 
Αποτέλεσμα εικόνας για «Στιγμές δημιουργίας στον χρόνο»
«Στιγμές δημιουργίας στον χρόνο» καταγράφει η έκθεση με κοστούμια σχεδιασμένα από σημαντικούς ενδυματολόγους που συνεργάστηκαν με το ΚΘΒΕ στη διάρκεια των 55 χρόνων λειτουργίας του.

Η έκθεση φιλοξενείται από σήμερα και μέχρι τις 23 Οκτωβρίου στο Αλατζά Ιμαρέτ, ένα τζαμί του 15ου αιώνα, που βρίσκεται στην οδό Κασσάνδρου, κοντά στην εκκλησία του Αγίου Δημητρίου και διοργανώνεται σε συνεργασία με τον δήμο Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο των «51ων ΔΗΜΗΤΡΙΩΝ».

Κοστούμια από εμβληματικές παραστάσεις του θεάτρου -όπως ο Οθέλλος του Σαίξπηρ σε σκηνοθεσία Σωκράτη Καραντινού (1964), το Κρίμα που είναι πόρνη του Τζον Φορντ σε σκηνοθεσία Γιάννη Χουβαρδά (1984) και οι Βάκχες του Ευριπίδη σε σκηνοθεσία Νίκου Χαραλάμπους (1991)- εκτίθενται στο Αλατζά Ιμαρέτ με στόχο να γίνει γνωστή η ιστορία του ΚΘΒΕ στο κοινό.

Πρόκειται για μια προσπάθεια του θεάτρου να φέρει στο φως κρυμμένους θησαυρούς του και να αναδείξει το παρελθόν του στο σήμερα.

Η έκθεση με τίτλο «Στιγμές δημιουργίας στο χρόνο» αφορά την πολιτιστική διαχρονικότητα και συστήνει στο κοινό κοστούμια που έγραψαν τη δική τους ιστορία στο ΚΘΒΕ.

Μέσα σε προθήκες ή «κούκλες» εκτίθενται 64 κοστούμια που σχεδίασαν οι ενδυματολόγοι:

Γιώργος Ανεμογιάννης, Γιώργος Βακαλό, Σπύρος Βασιλείου, Απόστολος Βέττας, Νίκος Εγγονόπουλος, Λίζα Ζαΐμη, Δαμιανός Ζαρίφης, Γιάννης Κύρου, Γιώργος Ζιάκας, Κέννυ ΜακΛέλλαν, Ιωάννα Μανωλεδάκη, Γιάννης Μετζικώφ, Δημήτρης Μυταράς, Αγνή Ντούτση, Ελλη Παπαγεωργακοπούλου, Γιώργος Πάτσας, Nίκος Πετρόπουλος, Νίκος Σαχίνης, Εβελυν Σιούπη, Βασίλης Φωτόπουλος, Διονύσης Φωτόπουλος, Σάββας Χαρατσίδης, κ.ά.

Τον σχεδιασμό και την επιμέλεια της έκθεσης έχει αναλάβει η σκηνογράφος-ενδυματολόγος Ιουλία Σταυρίδου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου