Παρασκευή, 21 Οκτωβρίου 2016

«Ο γέρος και η θάλασσα»

Η επική νουβέλα του Έρνεστ Χέμινγουεϊ ανεβαίνει στη θεατρική σκηνή του Faust
«Ο γέρος και η θάλασσα» διασκευάζεται και ανεβαίνει στη σκηνή από την ομάδα Salao, για πρώτη φορά στην Ελλάδα. Salao σημαίνει «ο πιο άτυχος του κόσμου», ένα όνομα που έχουν δώσει όλοι οι ψαράδες του χωριού στον γέρο-Σαντιάγο.

Ογδόντα τέσσερις μέρες είχε να πιάσει ψάρια ο Σαντιάγο, ο γέρος της θάλασσας, και την ογδοηκοστή πέμπτη αποφασίζει να κάνει αυτό, που κανένας άλλος ψαράς δεν τόλμησε, να βγει στ' ανοιχτά, αναζητώντας το μεγάλο ψάρι, που θα αλλάξει την τύχη του.

Στην παράσταση, ηθοποιοί και μουσικοί ταξιδεύουν για μία ώρα στην Κούβα, εκεί όπου η μουσική, το ψάρεμα, η απλή καθημερινή ζωή συναντιούνται με τη μεγαλύτερη μάχη για το πιο σπουδαίο έπαθλο.

O «γέρος» του Χέμινγουεϊ γνώρισε αμέσως παγκόσμια επιτυχία. Σαν από ειρωνεία της τύχης, η λογοτεχνική καταγραφή μιας ιστορίας που περιγράφει την απώλεια ενός τεράστιου επάθλου, χάρισε στο συγγραφέα το μεγαλύτερο έπαθλο της καριέρας του, ένα βραβείο Πούλιτζερ και το Νόμπελ Λογοτεχνίας. Ίσως γιατί είναι εμπνευσμένη από την αληθινή ιστορία ενός γέρου ψαρά, όπως την αφηγήθηκε στο Χέμινγουεϊ ο φίλος του Κάρλος.

«Θα βγω στ' ανοιχτά με τον γέρο-Κάρλος και τη βάρκα του για να μπορέσω να τα αποδώσω όλα σωστά. Ό, τι κάνει κι ό, τι σκέφτεται όσες ώρες παλεύει πάνω σ' εκείνη τη βαρκούλα, κατάμονος στη θάλασσα. Είναι ωραία ιστορία», Έρνεστ Χέμινγουεϊ.

«Ο γέρος και η θάλασσα»
Σκηνοθεσία-Διασκευή
Σοφία Αντωνίου 
Βοηθός σκηνοθέτη
Βαγγέλης Μακρυγιάννης
Σκηνικά-Kοστούμια
Ιφιγένεια Δούρα, Σοφία Αντωνίου
Μουσική-Hχητικό περιβάλλον
Βαγγέλης Μακρυγιάννης
Μουσικός:  
Απόστολος Λαγαρίας 
Φωτογραφίες
Βαγγέλης Μακρυγιάννης
Παίζουν
Σοφία Αντωνίου/Φωτεινή Τερζή (διπλή διανομή), Βασιλεία Ιγγλέση, 
Έμμη Χάλαρη, Γιώργος Χοτζόγλου
Ημερομηνία:
Στην θεατρική σκηνή του Faust κάθε Τετάρτη και Πέμπτη στις 21.00 από 26 Οκτωβρίου για 14 παραστάσεις
Τιμές εισιτηρίων:
Γενική είσοδος
10 ευρώ
Άνεργοι/Φοιτητές/Ατέλειες
5 ευρώ
Faust
Καλαμιώτου 11 & Αθηναΐδος 12
Στάση Μετρό
Μοναστηράκι
Τηλέφωνο επικοινωνίας:
 +30 210 3234095

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου