Τρίτη, 4 Οκτωβρίου 2016

ΑΦΙΕΡΩΜΑ: Η Λογοτεχνία στην Ελλάδα της κρίσης

Σοφία Κιόρογλου - «Στου Ματιού το Μετείκασμα»
Αποτέλεσμα εικόνας για kinetoscope
Ο πολιτιστικός ιστότοπος «Πολιτιστική Ατζέντα», διοργανώνει σειρά δημοσιεύσεων σε ζητήματα που αφορούν τη Λογοτεχνία. Το πρώτο μας θέμα είναι: «Η Λογοτεχνία στην Ελλάδα της κρίσης».
Ευχαριστούμε την ποιήτρια Σοφία Κιόρογλου, που ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα και μας έστειλε το αδημοσίευτο ποίημά της με τίτλο «Στου Ματιού το Μετείκασμα» που δημοσιεύουμε:

Στου Ματιού το Μετείκασμα

Ο φιλοσοφικός στοχασμός νοσεί
οι λογοτέχνες νοσηρά ασθμαίνουν
εγκλωβισμένοι στου ματιού το μετείκασμα
δεν βλέπουν το σημείο αναφοράς ηρωικής επανακκίνησης

Στο συλλογικό υποσυνείδητο η κρίση film noir
κατεβασμένα τα ρολά στα λογοτεχνήματα
ασφυκτικό κλοιό η δυστοπία έχει στήσει
με την λογοτεχνία να θρηνεί σιωπηρά την ήττα της

Σοφία Κιόρογλου
Σοφία Κιόρογλου
sofia-in-2014Η Σοφία Κιόρογλου σπούδασε μετάφραση και εργάστηκε ως αρχισυντάκτρια του Club Gourmet. Ποιήματα και διηγήματα της έχουν βραβευτεί και δημοσιευτεί σε ελληνικές και διεθνείς ανθολογίες και στα περιοδικά Silver Birch Press, the Books’s Journal, The Blue NIb, Winamop, Ashvamegh, Fractal, Verse-Virtual, Praise Writers, Lunaris Review, Poetic Diversity, Halkyon Days, Ιστορίες Bonsai και Πλανόδιον, Blue Big, Ακανθόχοιρος, Ε.Π.Ο.Κ, Έλληνες Λογοτέχνες στο Διαδίκτυο, και Writink Page. 

Πρόσφατα εξέδωσε την πρώτη αγγλόφωνη ποιητική της συλλογή με τίτλο «Poems» και το μικρό ανθολόγιο ποιημάτων «Πες μου αλήθειες» με βραβευμένα και δημοσιευμένα στον τύπο ποιήματα. 

Είναι μέλος του Poets Unite Worldwide και του Ι am not a Silent Poet. Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφτείτε το: sofiakioroglou

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου