Τρίτη, 22 Νοεμβρίου 2016

Ελληνική Ακαδημία Κινηματογράφου

Η νέα διοίκηση θέσπισε το Βραβείο Ίρις
Αποτέλεσμα εικόνας για Ελληνική Ακαδημία Κινηματογράφου
Τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου την Κυριακή
πραγματοποίησαν Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση και Εκλογές και αποφάσισαν τη θέσπιση του «Βραβείου Ίρις», Καλύτερης Ταινίας Κινουμένων Σχεδίων (animation). 

Η Γενική Συνέλευση, είναι κάθε χρόνο μια ευκαιρία για τα μέλη της ΕΑΚ να συναντηθούν, να συζητήσουν και να επικαιροποιήσουν τους στόχους και τη δράση της Ακαδημίας.

Η καινούρια, ξεχωριστή κατηγορία βράβευσης, αποτελεί αναγνώριση της δουλειάς αυτών που ασχολούνται με το animation και φιλοδοξεί να δώσει ακόμα μεγαλύτερη ώθηση σε αυτό το είδος της κινηματογραφικής αφήγησης.

Τα μέλη της Ακαδημίας, προσκαλούν επίσης, τους Έλληνες Casting Directors, να εγγραφούν στην ΕΑΚ, καθώς αποφάσισαν να τους εντάξουν στην κατηγορία των Καλλιτεχνικών Συντελεστών που έχουν δικαίωμα εγγραφής σε αυτήν.

Μετά από τρία επιτυχημένα χρόνια θητείας, το απερχόμενο Διοικητικό Συμβούλιο παραδίδει τη σκυτάλη σε ένα ανανεωμένο σχήμα, που όμως διατηρεί ταυτόχρονα μια συνέχεια στη σύνθεση του. Το νέο ΔΣ θα κληθεί τις επόμενες ημέρες, να συγκροτηθεί σε σώμα, και να αναλάβει τη διοίκηση της ΕΑΚ.

Στο Διοικητικό Συμβούλιο, εκλέχθηκαν οι:

Πρόεδρος: Βασίλης Κατσούφης (παραγωγός)
Μέλη: Γεωργίου Χρίστος (σκηνοθέτης), Καρβούνη Κόρα (ηθοποιός), Καρδαράς Αλέξης (σεναριογράφος, σκηνοθέτης), Μακρής Γιώργος (σεναριογράφος, ηθοποιός), Μπουσίου Αλεξάνδρα (παραγωγός), Φρέντζος Γιώργος (διευθυντής φωτογραφίας).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου