Τετάρτη, 30 Νοεμβρίου 2016

«Wenders in Town»

Αφιέρωμα επιλεγμένων ταινιών του διακεκριμένου δημιουργού στην Ταινιοθήκη Θεσσαλονίκης
Αποτέλεσμα εικόνας για Βιμ Βέντερς
Ο Βιμ Βέντερς είναι από τους πλέον αγαπημένους και διακεκριμένους κινηματογραφιστές του ευρωπαϊκού και του παγκόσμιου σινεμά και έχει υπογράψει ορισμένες από τις πιο όμορφες και εμβληματικές ταινίες, που έχουν μείνει ανεξίτηλες στο χρόνο.

Η Ταινιοθήκη Θεσσαλονίκης αναζητά τις κινηματογραφικές περιπλανήσεις του γερμανού δημιουργού στο νέο της αφιέρωμα με τίτλο «Wenders in Town», και μας προσκαλεί να τον ανακαλύψουμε ξανά μέσα από τέσσερα αριστουργηματικά του φιλμ: Η αγωνία του τερματοφύλακα πριν από το πέναλτι (1972), Η Αλίκη στις πόλεις (1974), Παρίσι, Τέξας (1986) και Τα φτερά του έρωτα (Ο ουρανός πάνω από το Βερολίνο, 1987).

Το αφιέρωμα πραγματοποιείται από την 1η έως τις 4 Δεκεμβρίου 2016 στο αγαπημένο στέκι της Ταινιοθήκης Θεσσαλονίκης, την αίθουσα Σταύρος Τορνές στην Αποθήκη 1 στο Λιμάνι.
  •          Γυρισμένη στον δρόμο και για τον δρόμο, Η Αλίκη στις πόλεις, τέταρτη ταινία στη φιλμογραφία του Βέντερς και πρώτη της περίφημης τριλογίας της περιπλάνησης (ακολούθησαν τα Λάθος κίνηση και Στο πέρασμα του χρόνου), είναι το πρώτο φιλμ του με γυρίσματα στην Αμερική.
  •        Το Παρίσι, Τέξας, μια «ευρωπαϊκή» ταινία στις ΗΠΑ, αποτέλεσε μεγάλη εμπορική και καλλιτεχνική επιτυχία, καθιερώνοντας τον Βιμ Βέντερς σε κοινό και κριτικούς.
  •        Ο Βέντερς επέστρεψε στη Γερμανία για να γυρίσει την ταινία Τα φτερά του έρωτα που διακρίθηκε στις Κάννες το 1987 με το βραβείο Καλύτερης Σκηνοθεσίας, χαρίζοντάς του ευρύτατη αποδοχή.
Να σημειωθεί ότι αποκλειστικά κατά τις ημέρες και ώρες των προβολών του αφιερώματος της Ταινιοθήκης Θεσσαλονίκης, η έκδοση «Wim Wenders» που κυκλοφόρησε για πρώτη φορά στο 47ο ΦΚΘ το 2006, θα πωλείται σε προσφορά στα 13,00 ευρώ (από 15,00 ευρώ).

Πρόγραμμα προβολών:

Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου

18:30  Η αγωνία του τερματοφύλακα πριν από το πέναλτι

21:00  Η Αλίκη στις πόλεις

Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου

18:30  Τα φτερά του έρωτα

21:00  Παρίσι, Τέξας

Σάββατο 3 Δεκεμβρίου

18:30  Η Αλίκη στις πόλεις

21:00  Τα φτερά του έρωτα

Κυριακή 4 Δεκεμβρίου

18:30  Παρίσι, Τέξας

21:00  Η αγωνία του τερματοφύλακα πριν από το πέναλτι

Τιμή εισιτηρίου
4 ευρώ (γενική είσοδος), 3 ευρώ (για τα μέλη της Ταινιοθήκης και τους κατόχους CineΚάρταF)
Κάρτα μέλους
1 ευρώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου