Τετάρτη, 7 Δεκεμβρίου 2016

«Ο μαγικός κόσμος του Θεάτρου Μπολσόι»

Η έκθεση εντάσσεται στις εκδηλώσεις του αφιερωματικού έτους Ελλάδας-Ρωσίας 2016
Αποτέλεσμα εικόνας για «teatro Bolshoi»
Για πρώτη φορά στην ιστορία του, το Μουσείο του Θεάτρου Μπολσόι παρουσιάζει στο ελληνικό κοινό τα κοστούμια που φόρεσαν σπουδαίοι ερμηνευτές και ερμηνεύτριες, μακέτες σκηνικών, αντικείμενα που χρησιμοποιήθηκαν στις παραστάσεις κ.ά.

Με την έκθεση «Ο μαγικός κόσμος του Θεάτρου Μπολσόι», το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών φέρνει ένα μέρος από τη λάμψη του Θεάτρο Μπολσόι, στη σκηνή του οποίου έλαμψαν οι μεγαλύτεροι καλλιτέχνες του παγκόσμιου στερεώματος.

Το ιστορικό θέατρο της Μόσχας ιδρύθηκε ως θεσμός το 1776 και έχει φιλοξενήσει τις πρώτες παραστάσεις έργων διάσημων δημιουργών που καθόρισαν και επηρέασαν το διεθνές καλλιτεχνικό στερέωμα.

Το κοινό θα έχει την ευκαιρία να θαυμάσει από κοντά μοναδικά όσο και εντυπωσιακά εκθέματα, όπως το φόρεμα της κορυφαίας μπαλαρίνας Μάγιας Πλισέτσκαγια στην παράσταση «’Αννα Καρένινα» ή τα παπούτσια μπαλέτου που φορούσε η Εκατερίνα Μαξίμοβα στον «Καρυοθραύστη», που φέρουν αυτόγραφο της θρυλικής χορεύτριας.

Η έκθεση, η οποία διοργανώνεται από το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, σε συνεργασία με το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και το Μουσείο του Θεάτρου Μπολσόι, εντάσσεται στις εκδηλώσεις του αφιερωματικού έτους Ελλάδας-Ρωσίας 2016.

Τα επίσημα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν στις 19 Δεκεμβρίου. Η έκθεση ανοίγει τις πόρτες της για το κοινό στις 20 Δεκεμβρίου και θα διαρκέσει έως τις 12 Φεβρουαρίου.

Αποτέλεσμα εικόνας για «teatro Bolshoi»

Διάρκεια έκθεσης
19 Δεκέμβρη -12 Γενάρη
Ώρες λειτουργίας
Δευτέρα 10.00-14.00, Τρίτη-Κυριακή: 17.00-21.00
Η έκθεση θα παραμείνει κλειστή στις:
24/12, 31/12/2016, 1, 2, 3/1 και 6/1/2017
Τιμές εισιτηρίων
5 ευρώ (κανονικό), 3 ευρώ (μειωμένο)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου