Τρίτη, 20 Δεκεμβρίου 2016

«H Αλίκη στη χώρα των πραγμάτων»

Μία εικαστική χειμωνιάτικη περιπέτεια ξεκινάει σήμερα 20 Δεκέμβρη
Αποτέλεσμα εικόνας για H «Αλίκη στη χώρα των πραγμάτων»
Η εικαστική χειμωνιάτικη περιπέτεια «Η Αλίκη στη χώρα των πραγμάτων» ξεκινά σήμερα, 20 Δεκέμβρη, στις 20:00 στην αίθουσα τέχνης, Ιανός και θα διαρκέσει μέχρι τις 18 Γενάρη 2017.

Με έμπνευση από την τολμηρή ηρωίδα του Lewis Carroll, αναζητούμε την Αλίκη στο σήμερα, σε μια εποχή που χαρακτηρίζεται από την παγκοσμιοποίηση και την τεχνολογία, την ταχύτητα της επικοινωνίας και των μετακινήσεων, την κυριαρχία των κανόνων της αγοράς και της μαζικής κουλτούρας.

Σε ένα κόσμο ρευστό που συνεχώς αλλάζει και που τόσο η έννοια του πολύτιμου όσο και εκείνη του ελάχιστα απαραίτητου για την φυσική και ψυχική επιβίωση του ατόμου τρέπονται σε αμείλικτα ερωτηματικά, σε ολοένα και περισσότερους τόπους του πλανήτη, αυτό που τελικά αξίζει να κρατήσουμε, αυτό που τελικά αξίζει να διασώσουμε ίσως να είναι αλλιώτικο από εκείνο που είχαμε κάποτε φανταστεί.

Συνεχίζοντας την παράδοση που ξεκίνησε με την έκθεση «Τα Μυστικά του Κήπου» και συνεχίστηκε με τον «Παραμυθένιο Κόσμο του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν», ο μήνας Δεκέμβρης στην ΙΑΝΟS Αίθουσα Τέχνης είναι και φέτος αφιερωμένος σε ένα παραμύθι, την εμβληματική «Αλίκη στη Χώρα των Θαυμάτων».

«Η Αλίκη στη Χώρα των Πραγμάτων» έχει να αντιμετωπίσει διαφορετικές προκλήσεις σε σχέση με την ηρωίδα του Carroll και να μηχανευτεί νέους τρόπους επιβίωσης στη διάρκεια του ταξιδιού της. Ας κοιταχτούμε στον καθρέπτη, λοιπόν, και ας σκεφτούμε σαν την Αλίκη.

Τα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν στις 20 Δεκεμβρίου 2016.

Συμμετέχουν
Ελέσα Αντύπα, Νεκτάριος Αποσπόρης, Σάββας Γεωργιάδης, Λένα Ζευγαρίδου, Αλεξάνδρα Ισακίδη, Θεόφιλος Κατσιπάνος,Τατιάνα Κοντούλη, Βασίλης Λιαούρης, Νεκτάριος Μαμάης, Μάρκος Μπλάτσιος, Γεύσω Παπαδάκη,Μαίρη Παππά, Μαρία Πάστρα, Άντζελα Πετροχείλου, Νίκη Πρόκου, Βασίλης Σούλης, Μαρίνα Στελλάτου, Γιώργος Ταξίδης, Βάσω Τρίγκα, Ελευθερία Τσέικο,Βιργινία Φιλιππούση, Αθηνά Χατζή, Αριστείδης Χρυσανθόπουλος
Εγκαίνια
Τρίτη 20.12.2016, 20.00
Διάρκεια
Από 20.12.2016 έως 18.01.2017

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου