Πέμπτη, 8 Δεκεμβρίου 2016

«Restart»

Ο Νίκος Πορτοκάλογλου κάνει «Restart» 
Αποτέλεσμα εικόνας για Νίκος Πορτοκάλογλου
Ο δημοφιλής καλλιτέχνης, Νίκος Πορτοκάλογλου, ονόμασε το φετινό πρόγραμμα του «Restart» εντελώς αυθόρμητα σε μία πρόβα, λόγω των επανεκκινήσεων που έχει κάνει στο παρελθόν.

Όμως, αυτό τον παράξενο χειμώνα που μπαίνει, αισθάνθηκε την ανάγκη να αλλάξει όχι μόνο σελίδα αλλά και βιβλίο. Με νέα τραγούδια, νέους συνεργάτες, νέο ήχο. Η δίψα παραδόξως αντί να σβήνει, μεγαλώνει. Ίσως φταίει που όλοι ψάχνουμε να βρούμε ένα αντίδοτο μέσα στο δηλητηριώδες περιβάλλον που ζούμε τα τελευταία χρόνια.

«Θα περάσει κι αυτό», «Αν μια φορά ρωτούσες» και τώρα το «Εισιτήριο» είναι τα τρία τραγούδια που ήδη κυκλοφόρησαν από το νέο του άλμπουμ το οποίο θα έλθει μέσα στους πρώτους μήνες του '17.

Η νέα του μπάντα ονομάζεται «Ευγενείς αλήτες» και  όπως αναφέρει χαρακτηριστικά ο ίδιος: «Όλοι οι μουσικοί είμαστε κατά βάθος περιπλανώμενοι, αλήτες. Στο δρόμο κάποιοι σκληραίνουν από τις κακουχίες και γίνονται κυνικοί. Κάποιοι άλλοι, όμως, παραμένουν πεισματικά ευαίσθητοι και ονειροπόλοι σαν παιδιά. Οι πρόβες είναι παιδική χαρά: απολαμβάνω κάθε νέα ιδέα, κάθε νέο ήχο και ανυπομονώ να μοιραστώ μαζί σας τις ευγενείς αλητείες μας».

«Πιάνο, τρομπέτα, βιολί, γιουκαλίλι, κλαρίνο, ακορντεόν, γκάιντα είναι τα νέα χρώματα στην παλέτα. Μαζί με την κιθάρα, το μπάσο και τα τύμπανα συνθέτουν τον ήχο των καινούριων τραγουδιών, αλλάζοντας εντελώς και τα παλιά. Η μεγάλη δύναμη όμως αυτής της ομάδας είναι οι φωνές: έξι μουσικοί στη σκηνή, έξι φωνές. Καθεμιά ξεχωριστή και ιδιαίτερη. Όλες μαζί μια μικρή χορωδία. Δεν βλέπω την ώρα να την μεγαλώσουμε. Να κάνουμε μαζί το Restart...».

Ο Νίκος Πορτοκάλογλου και οι «Ευγενείς αλήτες» κάνουν «Restart» από το Σάββατο 26 Νοεμβρίου και κάθε Σάββατο στο Club του Σταυρού του Νότου, ενώ την Πέμπτη 5 Γενάρη θα εμφανιστεί στο δημοτικό θέατρο Λαμίας:

Φωνή, κρουστά, γιουκαλίλι, λάφτα, μεταλλόφωνο:
Αγάπη Διαγγελάκη
Τύμπανα, φωνητικά
Δημήτρης Καλονάρος
Πλήκτρα, ακορντεόν, φωνητικά
Γιώργος Κουρέλης
Φωνή, βιολί, τρομπέτα, κλαρίνο, γκάιντα
Ηλίας Λαμπρόπουλος
Φωνή, μπάσο, μαντολίνο, κιθάρα
 Βύρων Τσουράπης
Ώρα έναρξης
21:00 
Τιμές εισιτηρίων
14€ πλατεία, 12€ εξώστης 
Τηλέφωνα: 33325-23285 - Ώρες: 10:00-13:00 18:00-20:00 
Παραγωγή
Art-Tc Live 
Προβολή & Επικοινωνία
Δέσποινα Κραουνάκη 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου