Παρασκευή, 20 Ιανουαρίου 2017

«Ωραία Κοιμωμένη»

Ανοίγει ο κύκλος προβολών «The Bolshoi Live from Moscow» στο ΜΜΑ
Αποτέλεσμα εικόνας για « The Bolshoi Live from Moscow»
Με το αριστουργηματικό μπαλέτο σε μουσική Τσαϊκόφσκι «Ωραία Κοιμωμένη» και σε ζωντανή μετάδοση από το Θέατρο Μπολσόι, ανοίγει την Κυριακή 22 Γενάρη, στις 5 το απόγευμα, ο κύκλος προβολών «The Bolshoi Live from Moscow» στο Μέγαρο Μουσικής για το 2017.

Την ονειρική παράσταση των Μπαλέτων Μπολσόι θα απολαύσουν, σε απευθείας μετάδοση από τη Μόσχα, θεατές από 35 χώρες, ανάμεσα στις οποίες και η Ελλάδα, όπου το κοινό έχει την ευκαιρία, για δεύτερη σεζόν, να παρακολουθεί τις μεταδόσεις μπαλέτων από το σπουδαίο ρωσικό θέατρο, χάρη στην επιτυχημένη συνεργασία του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών με την Pathé Live.

   Η χορογραφία του θρυλικού Γιούρι Γκριγκορόβιτς που γιόρτασε τα ενενηκοστά του γενέθλια φέτος στις 2 Ιανουαρίου, βασίζεται στο λιμπρέτο των Ιβάν Βσεβολόζσκι και Μαριούς Πετιπά, το οποίο στηρίζεται στην αγαπημένη ιστορία του Σαρλ Περρώ.

   Πρόκειται για μια εξαιρετική παραγωγή, με εντυπωσιακά σκηνικά και αέρινα κοστούμια, που αναδεικνύει μοναδικά την τεχνική και ερμηνευτική δεινότητα της νέας γενιάς των Μπαλέτων Μπολσόι. Στους πρωταγωνιστικούς ρόλους η Όλγκα Σμιρνόβα (Πριγκίπισσα Αυγή) και ο Σεμιόν Τσούντιν (Πρίγκιπας).

    Οι χορευτές του Μπολσόι παρασύρουν το κοινό σε ένα ονειρικό ταξίδι που τα έχει όλα: καλές και κακές νεράιδες, ένα μαγικό βασίλειο, όμορφες πριγκίπισσες, γενναίους πρίγκιπες!

   Στα διαλείμματα της προβολής (όπου αυτά προβλέπονται), το κοινό θα έχει την ευκαιρία να παρακολουθεί αποκλειστικές συνεντεύξεις με τους συντελεστές της εκάστοτε παραγωγής και, με τη βοήθεια της κάμερας, να περιηγείται στα παρασκήνια του Θεάτρου Μπολσόι.

   Γενική είσοδος στο Μέγαρο Μουσικής 15 ευρώ και 8 ευρώ φοιτητικά, παιδικά εισιτήρια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου