Δευτέρα, 16 Ιανουαρίου 2017

«Λάμψη»

«Flix it στη Στέγη» με είκοσι τέσσερα επιπλέον λεπτά της επικής ταινίας του Κιούμπρικ
Αποτέλεσμα εικόνας για the shining
Με είκοσι τέσσερα επιπλέον λεπτά «Λάμψης» η προβολή που θα γίνει στη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση, σήμερα, Δευτέρα 16 Ιανουαρίου.

Η ταινία του Στάνλεϊ Κιούμπρικ, μία από τις πιο τρομακτικές ταινίες που γυρίστηκαν ποτέ, προβάλλεται στη Μικρή Σκηνή της Στέγης, σε ψηφιακά επεξεργασμένη κόπια, με 24 λεπτά κομμένων σκηνών. Η προβολή πραγματοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος «Flix it στη Στέγη».

Η ταινία βασίζεται στο μυθιστόρημα του Στίβεν Κινγκ, αλλά παρά τις θετικές κριτικές που έχει λάβει από την δημιουργία της μέχρι σήμερα -η ταινία έχει αναγνωριστεί ως μία από τις καλύτερες μεταφορές βιβλίων στο σινεμά-, ο συγγραφέας την έχει αποκηρύξει.

Αυτό δεν πτόησε ποτέ τους εκατομμύρια φαν της ταινίας σε ολόκληρο τον κόσμο που ακόμα ανατριχιάζουν βλέποντας τον Τζακ Νίκολσον να φωνάζει «Heeeere's Johnny!»

Εκμηδενίζοντας τη χρονική απόσταση ανάμεσα στο 1980, όταν η ταινία βγήκε στις αίθουσες (στην Ελλάδα κυκλοφόρησε στις 22 Δεκεμβρίου του 1980), και το 2016, η ταινία κυκλοφόρησε για πρώτη φορά φέτος στην Αγγλία με τα 24 επιπλέον λεπτά που είχαν προβληθεί προηγουμένως μόνο στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού.

Αφού οι θεατές παρακολουθήσουν και τα 144 λεπτά της Λάμψης, θα κληθούν να διασχίσουν την υπόγεια διάβαση της Συγγρού για ένα πάρτι –πού αλλού;– σε ξενοδοχείο, και πιο συγκεκριμένα στο Athens Avenue Hotel (Λεωφ. Συγγρού 182).

Εκεί θα προβληθούν πέντε μικρού μήκους ταινίες που γύρισαν, ειδικά για την προβολή-event, πέντε νέοι Έλληνες σκηνοθέτες, εμπνευσμένοι από τη Λάμψη: η Ρηνιώ Δραγασάκη, η Ζακλίν Λέντζου, ο Βασίλης Κεκάτος, ο Κωνσταντίνος Αντωνόπουλος και ο Γιώργος Φουρτούνης (curator ο Νίκος Πάστρας).

Το πάρτι θα έχει ποτό, dj set από τον Felizol, ακόμα και… Room 237.

Αποτέλεσμα εικόνας για the shining

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου