Τρίτη, 17 Ιανουαρίου 2017

«Στη χώρα των θαυμάτων»

Ο Θάνος Μικρούτσικος συναντά τους Χρήστο Θηβαίο και Μαριάννα Πολυχρονίδη στο Γυάλινο
Από το Σάββατο 28 Γενάρη, ο Θάνος Μικρούτσικος συναντά μετά από πολύ καιρό τον Χρήστο Θηβαίο στο Γυάλινο, για έξι παραστάσεις που ονόμασαν «Στη χώρα των θαυμάτων». Μαζί τους η νέα ερμηνεύτρια του Θάνου Μικρούτσικου, Μαριάννα Πολυχρονίδη.

Στο πρώτο μέρος ο Θ. Μικρούτσικος θα παρουσιάσει την καινούργια του δουλειά, που κυκλοφορεί σε λίγες μέρες, «Στην Ομίχλη των Καιρών», μια σειρά τραγουδιών σε στίχους Λίνας Νικολακοπούλου, Αλκη Αλκαίου, Μάνου Ελευθερίου και Γιάννη Δούκα, με βασική ερμηνεύτρια την Μαριάννα Πολυχρονίδη, για την οποία ο συνθέτης αναφέρει ότι: «έχει πολύ μεγάλες φωνητικές δυνατότητες, αλλά με εξέπληξε με την εκφραστικότητά της και με τη δυνατότητά της να ερμηνεύει τραγούδια διαφορετικού ύφους με τις συλλαβές και τις λέξεις να ζουν στο στόμα της».

Ο Χρήστος Θηβαίος θα παρουσιάσει την τελευταία του δουλειά με τίτλο «Σιδερένιο Νησί», που εμπνεύστηκε από την εξέγερση των μεταλλωρύχων στη Σέριφο το 1916.

Αν και τα δύο αυτά έργα εκκινούν από συμβάντα και γεγονότα που απέχουν 100 χρόνια, φαίνεται ότι έχουν την ίδια ρίζα και υπάρχουν οι ίδιες αιτίες που προκάλεσαν τη γένεσή τους. Ο Θάνος Μικρούτσικος θεωρεί ότι το έργο του Θηβαίου συνεχίζει τα μεγάλα έργα των Ελλήνων συνθετών, δημιουργεί μέσα από τη μουσική, τα κείμενα αλλά και την ηχητική ατμόσφαιρα, την αίσθηση ενός σπαρακτικού ντοκουμέντου, που είναι σίγουρο ότι θα αφήσει το στίγμα του στο χώρο του ελληνικού τραγουδιού.

Το δεύτερο μέρος αποτελείται από τραγούδια που έχουν αγαπηθεί από πολλές γενιές, από τον Σταυρό του Νότου, τους 7 Νάνους και την Πιρόγα, μέχρι το Ημερολόγιο, τη Σωτηρία της ψυχής, τις Περικοπές, τη Μικρή Πατρίδα, αλλά και την Ρόζα και τον Αμλετ της Σελήνης... όλα αυτά «Στη χώρα των θαυμάτων».

Τους τρεις καλλιτέχνες θα πλαισιώσουν αξιόλογοι μουσικοί. Επικεφαλής ο Θύμιος Παπαδόπουλος με τα πνευστά του αλλά και ο Μάξιμος Δράκος με τα πλήκτρα του, ο Πέτρος Βαρθακούρης στο μπάσο και στις κιθάρες, ο Γιάννης Αγγελόπουλος στα τύμπανα κι όπως πάντα ο Θάνος στο πιάνο. Τα φώτα της παράστασης έχει σχεδιάσει η Κατερίνα Μαραγκουδάκη και τον ηχητικό σχεδιασμό έχει κάνει ο Γιώργος Κορρές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου