Τρίτη, 17 Ιανουαρίου 2017

«Όλα αρχίζουν ξανά»

Η Μαρία Φαραντούρη στον «Παρνασσό» θα ερμηνεύσει τραγούδια σπουδαίων συνθετών
Η διεθνώς καταξιωμένη Ελληνίδα τραγουδίστρια, ερμηνεύει νέα και παλιά τραγούδια από το πλούσιο ρεπερτόριο της, των  Μίκη Θεοδωράκη, Μάνου Χατζιδάκι, Διονύση Σαββόπουλου, Θάνου Μικρούτσικου, Ελένης Καραΐνδρου, κ.ά.  βασισμένα στην ποίηση Καβάφη, Σεφέρη, Ελύτη, Ρίτσου, Γκάτσου και Αναγνωστάκη, για τέσσερις βραδιές στον Φιλολογικό Σύλλογο «Παρνασσός», τα Σάββατα 18 & 25 Φεβρουαρίου & 4 Μαρτίου και Παρασκευή 10 Μαρτίου.

Μαζί της δύο νέοι τραγουδοποιοί, οι αδελφοί Καλογεράκη, οι οποίοι θα τραγουδήσουν κομμάτια από τον πρώτο τους  δίσκο «Προσωπικό», σε  ποίηση Ελλήνων και ξένων ποιητών (Φερνάντο Πεσσόα, Τζελαλαντίν Ρουμί, Πάμπλο Νερούδα, Μπέρτολντ Μπρεχτ, Μιχάλη Γκανά, Μηνά Δημάκη, κ.ά.) και μαζί με την Μαρία Φαραντούρη τραγούδια δικά τους και μπαλάντες του  Bob Dylan και του Leonard Cohen.

Αν και μόλις 24 χρονών, οι αδελφοί Καλογεράκη αποδεικνύουν ότι ο ποιητικός λόγος μπορεί να πυροδοτήσει τη σύγχρονη ελληνική δημιουργία, με φρέσκια ματιά, γόνιμες επιρροές και σεβασμό στη γραφή των σπουδαίων.

Τα ωραία τραγούδια δεν τελειώνουν ποτέ, και πάντα «Όλα αρχίζουν ξανά».

«Όλα αρχίζουν ξανά»
Μουσική επιμέλεια και πιάνο
Τάκης Φαραζής
Πνευστά
David Lynch, κόντρα μπάσο: Κώστας Κωσταρέλλος
Παραγωγή
Δρόμοι Πολιτισμού - Cricos
Αίθουσα Παρνασσός:
Πλ. Αγ. Γεωργίου Καρύτση 8 (Μετρό: Στάση Πανεπιστήμιο)
Πληροφορίες
210-3221917, 210-6109513, 6944-303274
Τιμές εισιτηρίων:
12, 15, 20, 25 ευρώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου