Τετάρτη, 18 Ιανουαρίου 2017

«Hellas Filmbox Berlin»

Αυλαία με Κώστα Γαβρά στο Ελληνικό φεστιβάλ του Βερολίνου
Το Hellas Filmbox Berlin ξεκινά σήμερα, Τετάρτη 18 Ιανουαρίου 2017 και η Τελετή Έναρξης θα περιλαμβάνει ένα ωριαίο πρόγραμμα με μουσική, χαιρετισμούς, αλλά και εκπλήξεις. Στη συνέχεια θα προβληθεί η ταινία «Αμήν» του Κώστα Γαβρά. 

Με 190 αιτήσεις και πρόγραμμα που περιλαμβάνει συνολικά 56 ταινίες, μυθοπλασίας, ντοκιμαντέρ και μικρού μήκους ελληνικές και διεθνείς παραγωγές - συμπαραγωγές, θα πραγματοποιηθεί για δεύτερη χρονιά στον ιστορικό κινηματογράφο Babylon.

Το φεστιβάλ ελληνικών ταινιών και ελληνικής θεματικής του Βερολίνου τιμά φέτος με την παρουσία του ο πολυβραβευμένος διεθνούς φήμης Έλληνας δημιουργός, Κώστας Γαβράς, ο οποίος θα βραβευθεί στην Τελετή Έναρξης για τη μεγάλη του προσφορά στην Ελλάδα και τον κινηματογράφο.

Στην τελετή Έναρξης πρόκειται να παρευρεθούν η Ελληνίδα υπουργός Πολιτισμού Λυδία Κονιόρδου, ο επίτιμος καλεσμένος Κώστα Γαβράς και ακόμη, οι γερμανοί ηθοποιοί από την ταινία «Aμήν» Ούλριχ Τουκούρ και Ρολφ Χόχουτ, ο γερμανός ηθοποιός Αντρέ Μ. Χένικε, o διάσημος ελβετός σκηνοθέτης Ντάνι Λεβί, η τουρκάλα σκηνοθέτιδα του γερμανικού σινεμά Aysun Bademsoy, η ηθοποιός και μουσικός Μόνικα Ρέγιες.

Από τους σκηνοθέτες του προγράμματος, μεταξύ άλλων, παρόντες θα είναι οι: Τάσος Μπουλμέτης, Κύρος Παπαβασιλείου, Μάρω Αναστοπούλου, Ανζελίκ Κουρούνη, Βασίλης Κατσούπης, Ηλίας Δημητρίου, Λυδία Κώνστα, Μανούσος Μανουσάκης, Max Geilke, Δημήτρης Αμπατζής, Kωνσταντίνος Καλογρίδης, Δημήτρης Νάκος και ο ηθοποιός Vassili Koukalani.

Η υπουργός Πολιτισμού Λυδία Κονιόρδου, , πρόκειται να πραγματοποιήσει mastercalss Αρχαίου Δράματος με τίτλο «Χορός, Λόγος, Μέλος, Όρχησις», αύριο Πέμπτη 19 Ιανουαρίου, από τις 14.00 ως τις 17.00. Το masterclass θα γίνει στη μεγάλη αίθουσα του ιστορικού κινηματογράφου Babylon.

Η είσοδος θα είναι ελεύθερη για το κοινό.

Διαβάστε το πρόγραμμα του φεστιβάλ στην επίσημη σελίδα του hellasfilmbox

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου