Τετάρτη, 1 Φεβρουαρίου 2017

«Αίνιγμα 7000 χρόνων»

Στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο έως την Κυριακή 26 Μάρτη
Το Αθέατο Μουσείο υποδέχεται «ένα αίνιγμα 7000 χρόνων», ένα μοναδικό σε μέγεθος έργο γλυπτικής της τελικής νεολιθικής περιόδου, που αποδίδει αινιγματικά την ανθρώπινη μορφή.

Το «αίνιγμα 7000 χρόνων» αναδύθηκε την Δευτέρα 30 Ιανουαρίου στην «αίθουσα του βωμού» για να παραμείνει εκεί ως την Κυριακή 26 Μαρτίου.

Το Αθέατο Μουσείο είναι η επιτυχημένη δράση του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου που προβάλλει επιλεγμένες αρχαιότητες από τον κόσμο των αποθηκών.

Κάθε δύο μήνες ένα αντικείμενο παρουσιάζεται στους επισκέπτες για πρώτη φορά και ξεδιπλώνει την αφήγηση της άγνωστης ιστορίας του.

Τις Κυριακές 19 Φλεβάρη και 19 Μάρτη και στις 10 Φλεβάρη και 10 Μάρτη ημέρα Παρασκευή (ώρα 13.00) αρχαιολόγοι του Μουσείου θα υποδεχτούν τους επισκέπτες στο χώρο της έκθεσης και θα συνομιλήσουν μαζί τους για τους τρόπους απόδοσης της ανθρώπινης μορφής στους νεολιθικούς χρόνους και για τις πολύπλευρες και άγνωστες σημασίες των ειδωλίων στις πρώιμες κοινωνίες του ελλαδικού χώρου, πολλές χιλιάδες χρόνια πριν από τις μέρες μας.

Για την παρακολούθηση της παρουσίασης είναι απαραίτητη η προμήθεια εισιτηρίου και η δήλωση συμμετοχής κατά την προσέλευση.

Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Τηλέφωνο Επικοινωνίας: 213 214 4891

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου