Τετάρτη, 29 Μαρτίου 2017

«Όλα μπορούν να συμβούν μ' ένα άγγιγμα»

Παρουσίαση του νέου βιβλίου της Μαρίας Κουγιουμτζή στην Αθήνα
Οι Εκδόσεις Καστανιώτη και το βιβλιοπωλείο «Επί λέξει» σας προσκαλούν να συναντήσετε τη Δευτέρα, 3 Απριλίου 2017 στις 7:30 μμ, τη συγγραφέα Μαρία Κουγιουμτζή με αφορμή την κυκλοφορία του νέου της βιβλίου «Όλα μπορούν να συμβούν μ' ένα άγγιγμα».

Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι: Νίκος Κουρμουλής, δημοσιογράφος – κριτικός λογοτεχνίας, Βαγγέλης Χατζηβασιλείου, κριτικός λογοτεχνίας και η συγγραφέας.

Θα ακολουθήσει συζήτηση με το κοινό και η συγγραφέας θα υπογράψει αντίτυπα του βιβλίου της.

Όλα μπορούν να συμβούν μ' ένα άγγιγμα

«Όλα μπορούν να συμβούν μ' ένα άγγιγμα»

Βάλτοι μες στην ομίχλη, σπίτια τιμωρίας ορθωμένα στο χιόνι, δωμάτια κλειδωμένα, μυστικά, κοριτσάκια που γαληνεύουν τσακισμένους άντρες, νεαρά αγόρια που μοιάζουν στη νεκρή τους μητέρα και οικειοποιούνται την εμφάνισή της, γυναίκες άστεγες που υποκύπτουν ή εξουσιάζουν τους ευεργέτες τους, άντρες παράφορα ερωτευμένοι, διαφθορείς, δυναμικές γιαγιάδες, ήρωες που παλεύουν με το βαρύ τους αίμα, με το ένστικτο της ζωής και του θανάτου, με τον θηριώδη έρωτα για τον άλλον.

Στο βιβλίο της Μαρίας Κουγιουμτζή οι άνθρωποι ανταμώνουν ή χωρίζονται, με ανάλαφρα ή βίαια αγγίγματα. Αγγίγματα όλων των ειδών, ερωτικά, σεξουαλικά, κοινωνικά, πολιτικά, μυστήρια.

Σχέσεις τρυφερές, άγριες, παθιασμένες, σε καιρό ειρήνης και σε καιρό πολέμου. Ανάγκες ανθρώπινες και ανάγκες απάνθρωπες.

Ένα κοίταγμα που μέσα από την αγριάδα του απλώνει το χέρι και χαϊδεύει τους αδύναμους και τους γονατισμένους, αλλά και αυτούς που ίπτανται στον αέρα, τους ασυμβίβαστους, τους φτερωτούς με τα κρυμμένα φτερά.

Μαρία Κουγιουμτζή
«Όλα μπορούν να συμβούν μ' ένα άγγιγμα»
Βιβλιοπαρουσίαση
Ημερομηνία:
Δευτέρα, 3 Απριλίου 2017 στις 7:30 μμ
Βιβλιοπωλείο «Επί λέξει»
Ακαδημίας 32
Τηλέφωνο:
210–33.88.054

Μαρία Κουγιουμτζή
Αποτέλεσμα εικόνας για Μαρία ΚουγιουμτζήH Μαρία Κουγιουμτζή γεννήθηκε το 1945 στη Θεσσαλονίκη. Έχει εκδώσει τις συλλογές διηγημάτων «Άγριο βελούδο» (2008, βραβεία διηγήματος του Ιδρύματος Κώστα και Ελένης Ουράνη της Ακαδημίας Αθηνών και του περιοδικού Διαβάζω), «Γιατί κάνει τόσο κρύο στο δωμάτιό σου;» (2011), «Όλα μπορούν να συμβούν μ’ ένα άγγιγμα» (2016), το μυθιστόρημα «Κι αν δεν ξημερώσει;» (2013), ενώ έχει συμμετάσχει και στον συλλογικό τόμο «Ιστορίες βιβλίων» (2014). Όλα από τις Εκδόσεις Καστανιώτη. Διηγήματά της έχουν δημοσιευτεί σε ηλεκτρονικά και έντυπα περιοδικά (Εντευκτήριο, Φρέαρ, Ένεκεν, Δίοδος, Παρέμβαση, Η λέξη, Εμβόλιμον, Διάστιχο, Book­press, Πολιτιστική Ατζέντα, κ.ά.).

Από τις Εκδόσεις Καστανιώτη κυκλοφορούν:

«Όλα μπορούν να συμβούν μ' ένα άγγιγμα», 2016
«Ιστορίες βιβλίων», 2014
«Ιστορίες βιβλίων» (ePUB), 2014
«Γιατί κάνει τόσο κρύο στο δωμάτιό σου;», 2013
«Κι αν δεν ξημερώσει;», 2013
«Κι αν δεν ξημερώσει;» (ePUB), 2013
«Άγριο βελούδο», 2008

Συνεντεύξεις
Βίκυ Χαρισοπούλου, Άρχισα να γράφω όταν απέκτησα κομπιούτερ, 20 Ιουνίου 2011, Τα Νέα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου