Σάββατο, 8 Απριλίου 2017

«Η Μαίρη και το Λευκό Μπιζέλι»

Παρουσίαση του βιβλίου της Δήμητρας Σωκράτους στο 2ο Φεστιβάλ Παιδικού Εφηβικού Βιβλίου Βόλου
Σήμερα πραγματοποιείται η  παρουσίαση του βιβλίου «Η Μαίρη και το Λευκό Μπιζέλι» στο 2ο Φεστιβάλ Παιδικού Εφηβικού Βιβλίου στον Βόλο στο Πολιτιστικό Κέντρο Νέας Ιωνίας Βόλου (ανάμεσα σε πολλές άλλες όμορφες δραστηριότητες και βιβλιοπαρουσιάσεις).

«Η Μαίρη και το Λευκό Μπιζέλι», της Δήμητρας Σωκράτους είναι ένα παραμυθένιο ταξίδι αναζήτησης της παιδικής αλήθειας για τον καρκίνο.

Πώς η δύναμη, το θαύμα και η αγάπη της καρδιάς της μικρής Μαίρης μπορούν να την οδηγήσουν στη βαθύτερη κατανόηση της ζωής και των προκλήσεών της;

Η Μαίρη κι ένα Λευκό Μπιζέλι μες στο κεφάλι της. Σκοπός της μικρής ηρωίδας να το βρει και να το γνωρίσει. Περιπλανώμενη ανάμεσα σε κόσμους πολύχρωμους κι ονειρομαγικούς συναντά πλάσματα που της προσφέρουν τις γνώσεις και το φως τους, βοηθώντας την να κατανοήσει καλύτερα τον ίδιο της τον εαυτό.

Θα έρθει άραγε η στιγμή ν’ ανταμώσει με το Λευκό της Μπιζέλι; Και τότε, τι;
Η Μαίρη, αποδεχόμενη την πρόκληση του Λευκού Μπιζελιού –σύμβολο για κάθε τι άγνωστο, δύσκολο και διαφορετικό– καταφέρνει να μυηθεί στη δικιά της ‘παιδική’ σοφία, ομορφιά κι αρμονία.

Μια ιδιαίτερη ιστορία που επιχειρεί με αξιοσημείωτη προσοχή κι ευαισθησία να φέρει τους μικρούς αναγνώστες σ’ επαφή με τις ‘πραγματικότητες’ ενός παιδιού με καρκίνο και να τους ενδυναμώσει.

Μια ιστορία δοσμένη μέσα από φαντασία, θετικότητα, συμβολισμούς και χιούμορ με τη «θεραπευτική» συνοδεία των φωτεινών χρωμάτων της εικονογράφησης της εικαστικού δρος Στέλλας Καραγιώργη, η οποία περιλαμβάνει σύμβολα και φιγούρες από αρχαϊκά αγγεία.

Το βιβλίο είναι εγκεκριμένο από το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού της Κύπρου για τις Σχολικές Βιβλιοθήκες Δασκάλου και Μαθητή. Η ιστορία αξιοποιείται ήδη από ψυχολόγους, κοινωνικούς λειτουργούς, ιατρικό προσωπικό, εκπαιδευτικούς και άλλους επαγγελματίες στον χώρο της υγείας και του παιδιού.

Με την ευχή, ο καρκίνος, ν' αναγράφεται σύντομα μονάχα... στα ζώδια. Κι όχι στις ανθρώπινες ζωές.


Δήμητρα Σωκράτους
Συγγραφέας «Η Μαίρη και το Λευκό Μπιζέλι»
Εκπαιδευτικός/ εμψυχώτρια Θεατρικού Παιχνιδιού
Τηλέφωνο
00 357 96 21 99 21 
E-mail
mairileukompizeli@gmail.com            

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου