Δευτέρα, 19 Ιουνίου 2017

«18η Ευρωπαϊκή Γιορτή Μουσικής»

Ξεκινά την Τετάρτη 21 Ιούνη στο Σούνιο
Από τις Πρέσπες έως την Αρχαία Ολυμπία, την Αλεξανδρούπολη έως τον Άγιο Νικόλαο και από τη Κόρινθο έως τη Ρόδο, 50 πόλεις θα φιλοξενήσουν πάνω από 490 καλλιτεχνικές δράσεις (20 ομάδες κρουστών και χορού, 24 φιλαρμονικές και συμφωνικές ορχήστρες, 35 χορωδίες, 95 DJs, 367 σχήματα και μουσικά σύνολα) σε περισσότερα από 218 σημεία στις 13 περιφέρειες της χώρας.

Η Τελετή Έναρξης της Γιορτής στην Αττική θα πραγματοποιηθεί στον Αρχαιολογικό Χώρο του Ιερού του Ποσειδώνος στις 8 το βράδυ με ελεύθερη είσοδο και για περιορισμένο αριθμό επισκεπτών (έως 500 θεατές).

Συνολικά, 350 διαφορετικές εκδηλώσεις συνθέτουν το φετινό πρόγραμμα της Ευρωπαϊκής Γιορτής της Μουσικής που προτρέπουν το κοινό να ανακαλύψει την πόλη του μετά μουσικής.

Οι πόλεις που θα δώσουν το ρυθμό είναι: Άγιοι Σαράντα (Πήλιο) Άγιος Δημήτριος, Άγιος Νικόλαος, Αγρίνιο, Αθήνα, Αλεξανδρούπολη, Αμαλιάδα, Αρχαία Ολυμπία, Βέροια, Βόλος, Βύρωνας, Διδυμότειχο, Δονούσα, Δράμα, Ελευσίνα, Ηράκλειο, Θεσσαλονίκη, Χολαργός, Καλαμπάκα, Κατερίνη, Κέρκυρα, Κομοτηνή, Κόρινθο, Κοζάνη, Κύθηρα, Λάρισα, Λέσβο, Λευκάδα, Λιβαδειά, Λουτράκι, Νάξος, Ναύπλιο, Ν. Ηράκλειο, Ν. Σμύρνη, Ξάνθη, Ορεστιάδα, Πάργα, Πάτρα, Περιστέρι, Πρέβεζα, Πρέσπες, Πύργος, Ρόδος, Σαντορίνη, Σέρρες, Σουφλί, Σούνιο, Σπάρτη, Φλώρινα, και Χαλκίδα.

Για τη σημαντική χρονιά ενηλικίωσης (συμπληρώνοντας 18 χρόνια) της Ευρωπαϊκής Γιορτής της Μουσικής έχουν προγραμματιστεί εκατοντάδες εκδηλώσεις, σε αρχαιολογικούς χώρους, πάρκα, πλατείες, δρόμους, πεζόδρομους, κήπους και ταράτσες όλης της Ελλάδας.

Η Εφορία Αρχαιοτήτων Ανατολικής Αττικής και το Ελληνικό Δίκτυο της Ευρωπαϊκής Γιορτής της Μουσικής προσκαλούν το κοινό στην Τελετή Έναρξης της 18ης Ευρωπαϊκής Γιορτής της Μουσικής στον Αρχαιολογικό Χώρο του Ιερού του Ποσειδώνος, το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο μας καλεί στην «Αίθουσα του Βωμού», οι IRIE Action Soundsystem θα φέρουν το Kingston στη Πλατεία Μοναστηρακίου ενώ το Ελληνικό Φεστιβάλ με η Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤ μας καλούν στο Ηρώδειο.

Σε πιο swing διάθεση, οι εκδηλώσεις στη Πλατεία Μεσολογγίου στο Παγκράτι ή στο Βύρωνα, το παραδοσιακό γλέντι και η Βραζιλιάνικη capoeira, στη Πλατεία Φιλοπάππου στα Πετράλωνα και στη Πλατεία Νέας Σμύρνης αντίστοιχα, ή το κάλεσμα της Μουσικής Βιβλιοθήκης «ΛΙΛΙΑΝ ΒΟΥΔΟΥΡΗ» στην εκδήλωση Ησυχία στο Αναγνωστήριο. Τέλος, από τις 12 το μεσημέρι και για λίγες μόνο ώρες, θα ανοίξει τα Αναγνωστήριά της για να πραγματοποιήσει τρεις συναυλίες.

Ο Δήμος Θεσσαλονίκης θα προσφέρει την πρώτη μέρα του «Keep on Jazz & Beyond».  Στις Πρέσπες και στη Φλώρινα θα «τζαμάρουμε» όλοι μαζί με ό,τι όργανο θέλουμε (ή και χωρίς όργανο). Ο Βόλος θα γιορτάσει τα «10 χρόνια γιορτής στο Βόλο» με ένα μουσικό ντοκιμαντέρ, η Κοζάνη θα παρουσιάσει φωτογραφική έκθεση πάνω στην μουσική παράδοσή της, η Δράμα, η Κόρινθος και η Ρόδος συμμετέχουν με δεκάδες εργαστήρια, συναυλίες, χορό και εκθέσεις.

Στο πλαίσιο της 18ης Ευρωπαϊκής Γιορτής της Μουσικής που φέτος γιορτάζει από τις 21 έως τις 25 Ιουνίου, θα παρουσιαστούν επίσης δυο εξαιρετικής σημασίας τελετές, καθώς και εκπλήξεις που μας καλούν να τις ανακαλύψουμε, πάντα με ελεύθερη είσοδο, «περπατώντας» την πόλη μας από σημείο σε σημείο.

Οι εκδηλώσεις πραγματοποιούνται υπό την αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού και του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού.

Για τις τελευταίες εξελίξεις ανά πόλη, επισκεφθείτε τη σελίδα στο Facebook της 18ης Ευρωπαϊκής Γιορτής Μουσικής 2017.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου