Σάββατο, 7 Οκτωβρίου 2017

«Καραμέλες Ούζου»

Το θεατρικό έργο του Γιάννη Γαλανόπουλου ανεβαίνει στην Ηλιούπολη με ελεύθερη είσοδο
Αποτέλεσμα εικόνας για «Καραμέλες Ούζου»
Η μαύρη κωμωδία του Γιάννη Γαλανόπουλου, μετά την καλοκαιρινή περιοδεία στην Ηλεία, ανεβαίνει σε επιλεγμένα θέατρα της Αττικής με ελεύθερη είσοδο. Αυτή την Κυριακή 8 Οκτωβρίου στις 8 το βράδυ οι «Καραμέλες Ούζου» παρουσιάζονται στο κλειστό θέατρο του Δημαρχιακού Μεγάρου Ηλιούπολης.

Οι «Καραμέλες Ούζου» είναι το πρώτο θεατρικό έργο του Ηλείου Γιάννη Γαλανόπουλου, το οποίο συνεχίζει να χαρίζει πολύ γέλιο αλλά και συγκίνηση, στο κοινό της Αθήνας.

Μετά την καλοκαιρινή περιοδεία που ξεκίνησε τον Αύγουστο από τη γενέτειρα του συγγραφέα, το Σταφιδόκαμπο του Δήμου Ανδραβίδας – Κυλλήνης, οι «Καραμέλες Ούζου» ανεβαίνουν σε επιλεγμένα δημοτικά θέατρα της Αττικής, με ελεύθερη είσοδο.


Εφημερίδες στην Αθήνα δημοσιεύουν πολύ ενθαρρυντικές κριτικές για την πρώτη συγγραφική προσπάθεια του Γιάννη Γαλανόπουλου:
  • «Πέρα από τη γλύκα, η επίγευση είχε και κάτι οξύ! Ακριβώς όπως το ούζο! Κάτι που σε άγγιζε κατευθείαν στην καρδιά, αφού η χαρά απέχει ελάχιστα από τη λύπη»
  • «Έξυπνοι και ξεκαρδιστικοί διάλογοι, εξαιρετική σκηνοθεσία, πρωτότυπο ανατρεπτικό φινάλε που προβλημάτισε έντονα τους θεατές»
  • «Σπαρταριστή κωμωδία, έξοχες ερμηνείες, έξυπνο χιούμορ, ευφάνταστο σενάριο με σασπένς ανατροπές και εν τέλει… τροφή για σκέψη»
Αυτά είναι μερικά αποσπάσματα από όσα έχουν ήδη γραφτεί για τη μαύρη κωμωδία που σκηνοθετεί ο Σταύρος Νικολαΐδης αλλά και πρωταγωνιστεί μαζί με τον Δημήτρη Καμπόλη και τον Γιάννη Γαλανόπουλο ενώ συμμετέχει ραδιοφωνικά και η Ναταλία Γερμανού.

Λίγα λόγια για το έργο

Οι «Καραμέλες Ούζου» ξεκινούν με αρκετό μυστήριο και στοιχεία θρίλερ και καταλήγουν σπονδυλωτά σε μια σύγχρονη κωμωδία, μέχρι δακρύων.

Περιέχει βιτριολικές ατάκες και πολλές ανατροπές στην ιστορία των δύο πρωταγωνιστών: του βοηθού Σεφ (Σταύρος Νικολαΐδης) και του Σερβιτόρου (Δημήτρης Καμπόλης).

Ποιος τους κλείδωσε στον τελευταίο όροφο του πολυτελούς ξενοδοχείου; Και γιατί μόνο αυτούς τους δυο; Όλο αυτό που ζουν στο παρόν, είναι άραγε προσχεδιασμένο από το παρελθόν; Ίσως…

Όσο για το φινάλε: είναι αναπάντεχο και, συνάμα, γλυκόπικρα συγκινητικό. Υπάρχει τρόπος οι ήρωες της ιστορίας να βγουν από την «κατάσταση» που έχουν περιέλθει; Τι συμβαίνει όταν το θύμα αποφασίσει να γίνει θύτης; Τελικά, ότι δίνουμε στη ζωή, μας επιστρέφεται;

Η εκδίκηση στις «Καραμέλες Ούζου» σίγουρα δεν είναι απλώς ένα πιάτο που τρώγεται κρύο…

«Καραμέλες Ούζου» 
Σκηνοθεσία
Σταύρος Νικολαΐδης
Σενάριο
Γιάννης Γαλανόπουλος
Πρωταγωνιστούν
Σταύρος Νικολαΐδης, Δημήτρης Καμπόλης, Γιάννης Γαλανόπουλος
Πότε:
Κυριακή 8 Οκτωβρίου
Που:
Θέατρο Δημαρχείου Ηλιούπολης
Ώρα:
20.00
ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗΑποτέλεσμα εικόνας για «Καραμέλες Ούζου»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου