Παρασκευή, 3 Νοεμβρίου 2017

«Ένας από μας»

Παρουσίαση του βιβλίου της Νούλης Τσαγκαράκη
Οι εκδόσεις Πνοή και ο Όμιλος για την Unesco Τεχνών, Λόγου και Επιστημών Ελλάδας σας προσκαλεί στην πρώτη επίσημη παρουσίαση του βιβλίου της Νούλης Τσαγκαράκη με τίτλο «Ένας από μας».

Το Σάββατο 4 Νοεμβρίου 2017 ώρα 18:00 στο Polis Art Café (αίθριο Στοάς βιβλίου).

Χαιρετισμό θα απευθύνει η πρόεδρος του ομίλου για την Unesco Τεχνών, Λόγου και Επιστημών Ελλάδας κ. Νίνα Διακοβασίλη.

Το βιβλίο θα παρουσιάσει ο ηθοποιός Δημήτρης Βερύκιος. Ψυχολογική προσέγγιση θα κάνει η σύμβουλος ψυχικής υγείας Ήβη Ζαχαροπούλου.

Αποσπάσματα θα διαβάσουν οι ηθοποιοί Δήμος Βερύκιος και Ντομένικα Ρέγκου. Μουσική παίζουν ο Ηλίας Πάσχος (βιολί) και ο Χρήστος Κόκκινος (κιθάρα). Τραγούδι Ντομένικα Ρέγκου.

Το βιβλίο τελεί υπό την αιγίδα του ομίλου για την Unesco Τεχνών, Λόγου και Επιστημών Ελλάδος.

Οπισθόφυλλο

Σ’ έναν κόσμο ρευστό, μεταβαλλόμενο, τραγικά επικίνδυνο μερικές φορές, οι ήρωές μας, ντόπιοι ή αλλοδαποί, μοιάζουν να μετεωρίζονται καθώς παλεύουν με τις εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες της νέας εποχής.

Δοκιμάζονται, αλληλεπιδρούν κι αλληλοεπηρεάζονται, αλλά κυρίως αναμετρώνται με τον ίδιο τους τον εαυτό και την ηθική τους υπόσταση στην προσπάθειά τους να παραμείνουν όρθιοι.

«Τσακίζει ο πόνος αν σταθείς σ’ ένα παρελθόν που πληγώνει, σ’ ένα “γιατί” χωρίς απάντηση».

Νούλη Τσαγκαράκη

Η Νούλη Τσαγκαράκη γεννήθηκε στη Δράμα, μεγάλωσε στην Αττική, σπούδασε στην Αγγλία, έζησε στην Πάτρα και τελικά εγκαταστάθηκε στην Αθήνα. 
Αποτέλεσμα εικόνας για Νούλη ΤσαγκαράκηΛάτρης της ζωής και των ταξιδιών, των νέων επαφών κι εξερευνήσεων, έρχεται μ’ αυτή τη συλλογή διηγημάτων της να καταθέσει όσα αφουγκράστηκε από τη ζωή όπως αυτή διαμορφώθηκε μετά την οικονομική κρίση, το μεταναστευτικό ρεύμα και την εξάπλωση της τρομοκρατίας. 

Η συλλογή διηγημάτων της με τίτλο «Ένας από μας» κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Πνοή, υπό την αιγίδα του ομίλου για την Unesco Τεχνών, Λόγου και Επιστημών Ελλάδας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου